– Krysspilling i «FIFA» er noe vi ofte snakker om internt

EA ikke fremmed for å la alle spille sammen.

19. juni 2018 10:39

(PressFire.no): Det har nok en gang stormet rundt konseptet krysspilling mellom plattformer, etter at Sony ikke bare nekter PlayStation-spillere å spille med Microsofts Xbox eller Nintendos Switch – de hindrer til og med brukere som har prøvd «Fortnite» på PlayStation 4 i å logge seg inn på de andre konsollene.

Allerede finnes det en rekke spill som støtter krysspilling mellom Xbox One, Switch og pc – og en del som støtter det mellom pc og PlayStation 4. Det har fått flere innenfor «FIFA»-samfunnet til å lure på om noe kan gjøres også der.

Til Eurogamer sier creative director på «FIFA»-spillene, Matt Prior, at de har diskutert muligheten internt i Electronic Arts.

- Det er noe vi har sett på, og noe som vi ofte snakker om, sier Prior, og legger ikke skjul på at det er plattformholderne som sitter med nøkkelen.

- Det er mange problemer å jobbe seg gjennom – jeg prøver å være diplomatisk her – det er mange problemer å jobbe seg gjennom med de forskjellige førstepartsselskapene. Men «Fortnite» gjør det jo nå mellom pc og konsoll.

Prior vil derimot ikke love noe, men sier at fokuset som har vært på krysspilling den siste tiden har gjort at det er mer sannsynlig at noe kommer til å skje, og at han mener det ville vært en bra ting for spillerne om det skjedde.

- Jeg vil ikke love noe, men vi har sett at spilling på kryss av plattformer skjedde for ikke så lenge siden for første gang. Hadde du spurt for noen år siden hadde jeg sannsynligvis sagt at det ikke kommer til å skje.

- En dag!

Det skal derimot legges til at det neppe kommer krysspilling mellom Switch og de andre plattformene med det første. Nintendo-versjonen av spillet kjører nemlig på en helt annen spillmotor enn PlayStation 4, Xbox One og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3