Nintendo avslørte Wii U-hemmeligheter

Tjuvstartet E3-spillmessen. Se presentasjonen her.

3. juni 2012 18:25

(PressFire.no): Alle har visst at Wii U kommer til å være det viktigste når Nintendo skal vise seg fram på E3-spillmessen neste uke.

Vi fikk se den nye konsollen på samme sted i fjor. 

Nintendo er sist av de tre store konsollprodusentene til å misjonere fra scenen. Microsoft sparker i gang først, mandag 4. juni klokken 18:30. Her finner du alle tidspunkter og datoer for E3-pressekonferansene.

Kanskje rekkefølgen, der konkurrentene får lov til å skinne først, er grunnen til at Nintendo bekreftet at de ville ha en spesialpressekonferanse natt til mandag? 

Du kan se presentasjonen nederst!

Lover avsløringer

På nettsiden står det at Pre-E3-showet vil inneholde avsløringer om Wii U, presentert av toppsjefen Satoru Iwata.

Med én gang presentasjonen er avrundet vil den sendes i reprise, så det vil være muligheter å oppdatere seg om du har andre planer sent i kveld.

Mange lurer nå på hva det er som haster og ikke kan vente til tirsdag ettermiddag, da Nintendo har sin opprinnelige E3-brief?  

Her finner du alle E3-sakene fra oss i PressFire.

konseptet

Vil handle om Wii U

Nintendo England røper at kveldens sending vil handle om «konseptet til Wii U-konsollen».

- Vi kommer til å snakke mer om spillene til Wii U under tirsdagens pressekonferanse, skriver Nintendo på Twitter.

Det høres altså ut som om de kommer til å fokusere på maskinvaren og konsollens muligheter, og dermed rydder plass til å la tredjepartsutviklere skinne fra scenen tirsdag kveld - sammen med Nintendos egne titler.


OPPDATERT: Noe av det som kom fram i den forhåndsinnspilte presentasjonen fra Nintendo-hovedkvarteret, er at Wii U får en egen Pro-kontroller til de lengste og mest krevende spilløktene. Denne ser noe ut som en Xbox 360-kontroller, og vil være trådløs.

- I 2008, i dette rommet, startet vi diskusjonene om Wii U. Vi ønsket å lage noe nytt og unikt, innleder Iwata med i videoen som du kan se nederst.

Han snakket om at folk i hjemmet ofte er samlet, men ikke sammen. De sitter ofte og stirrer i en smartelefon, et leserbrett eller en laptop. Dette har vært filosofien bak Wii U – og mye av grunnen til at Wii U Gamepad, tablet-kontrolleren, ble født.


Hovedskjermen når du skrur på konsollen vil ha et stort sosialt preg, med egne spillspesifikke forumer og mulighet for videochat med fremmede. Fra før vet vi allerede at det vil være mulighet for flere brukere på hver konsoll, og at de eviglange vennekodene fra Wii-tiden ikke lenger er med oss.

Nintendo kaller denne hovedskjermen, som har mange spillikoner og er krydret med Mii-figurer (som representerer de som faktisk spiller spillene), for «Miiverse».

Du kan også knipse skjermbilder eller ta video av spillene dine, for så å dele dette med andre online. «Miiverse»-filosofien ser ut til å gli over i spillene også, og du kan slå på denne funksjonen for å se live-kommentarer fra spillere på vennelisten din gjennom spillet.

Vennelister, spillforumer og alt av «Wiiverse»-innhold skal etter hvert gjøres tilgjengelig både på 3DS, PC og mobil.

I tillegg kan du kontrollere tv-en din med tablet-kontrolleren selv når Wii U-maskina er slått av, og Nintendo har gjort noen designmessige endringer på kontrolleren siden i fjor sommer da Wii U ble vist første gang.

For eksempel har gamepadden nå skikkelige analogstikker du kan klikke med. I tillegg kommer det altså en helt vanlig kontroller, som ikke har en skjerm i midten.

For de som ikke fikk med seg presentasjonen, kan du se den under her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3