(PressFire.no): Sony forbereder seg visstnok på å endre betalingstjenesten til PlayStation 3, kalt PlayStation Plus.

Et Plus-medlemskap innebærer at du i bytte mot nesten 400 kroner i året får månedlige tilbud, noen «gratis» spill og tilgang på tidlige tester av utvalgte titler. Sony garanterer minst fire gratisspill hver måned, og at du i bytte mot dine 395 kroner for ett år skal få 1800 kroners verdi i spill.

I mai er blant annet «Awesomenauts» og det første «Max Payne» Plus-gratisfangsten, i tillegg til at du får en rabatt på ferske «Ghost Recon: Future Soldier» (bildet).

Sony skal ifølge Eurogamer offentliggjøre de nye Plus-planene sine på E3-spillmessen natt til 5. juni norsk tid. Da holder den japanske giganten sin pressekonferanse i Los Angeles.

NB! Her ser du datoer og tidspunkt for de viktigste E3-pressekonferansene.

 

Ulike abonnementstyper på vei?

Plus-tjenesten har vært Sonys forsøk på å ta seg betalt for å tilby bedre tjenester. Ikke ulikt hvordan Microsoft har integrert et Gull-medlemsskap til Xbox 360.

Sonys variant innebærer at du får litt ekstra. I tillegg til spillene, kan du også lagre data online og oppdateringer lastes ned automatisk. Det koster i dag 395 kroner for ett år, eller 119 for tre måneder med Plus.

Onlinespilling er gratis på PS3, mens Microsoft krever at du er gullkunde om du skal online eller bruke LIVE Marketplace fullt ut. Xbox 360-medlemsskapet har vært der siden starten, mens Sony først rullet ut Plus-tilbudet for to år siden.

 

Fra Sonys Plus-spørreundersøkelse
(Foto: IGN).

Har spurt kundene om råd

Eurogamers kilde sier at Sony både lukter på å utvide tilbudet og differensiere det. 

IGN snappet for noen uker siden opp en brukerundersøkelse der Sony tar pulsen på ulike former for løsninger. Én variant innebærer at du kan få full, gratis tilgang på Call of Duty: Elite (premium) - eller helt nye utgivelser (også utgitt på Blu-Ray).

Du kan også velge ulike «pakker» med spill, avhengig av antallet gratistitler du vil ha gjennom dette fordelsprogrammet per år, hva du foretrekker - og ikke minst: hvor mye du ønsker å betale.

Målet med omleggingen av Plus er åpenbart å tilknytte seg enda flere kunder, men tjenesten skal også snart implementeres til håndholdtkonsollen Vita, skriver Eurogamer.

 

Kaz Hirai.
(Foto: Scanpix).

Snuser også Sony på skytjeneste?

Det å tilby flere og bedre betalingstjenester til PlayStation er helt i tråd med Sony-sjefens ideer for å snu trenden med røde tall i budsjettene.

Kaz Hirai nevnte dette da han la fram planene for Sonys snuoperasjon tidligere i år.

Sammen med nyheter om Plus kan det også hende at Sony planlegger å redesigne PlayStation Store i nærmeste framtid, skriver Eurogamer. Det kan også dukke opp nyheter som gjør at du kan handle innhold via en nettleser.

Å handle PS3-innhold skal altså bli enklere, uansett hvor du befinner deg, og potensielt også dyrere om dette inspirerer Sony til å ta seg betalt for ytterligere funksjoner på PS3.

Skytjenester som Gaikai eller OnLive kan i tillegg komme til å spille en rolle på E3 under Sonys pressekonferanse. Det har versert rykter om at minst en av tjenestene har inngått et slags samarbeid med Sony. Dette kan være relatert til tv-ene selskapet produserer - ikke nødvendigvis være myntet PS3 (eller PS4).

Eurogamer fikk en kommentar fra Gaikai som ikke ville bekrefte noe slikt, men de gikk langt i å antyde at det venter noe fra dem på E3 om én uke. Eller som de selv sier: «vi har en stor annonsering på lager til E3 som har potensial til å endre fremtiden for spill, konsoller og måten vi spiller på».

 

I denne videoen ser du hvordan PlayStation Plus fungerer:


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer