Hva var det aller beste spillet fra 2011?

Den gjeveste prisen går til…

28. desember 2011 14:43

(PressFire.no): I løpet av juleferien har vi drevet med kåringer av spillåret 2011, og har nå endelig kommet fram til det som står igjen som vår definitive favoritt – uansett sjanger.

Resten av kåringene våre finner du her.

Mange hadde nok en prematur følelse av å spille årets beste spill allerede da «Portal 2» ble sluppet i april – inkludert flere i PressFire-redaksjonen.

- Mesterlig fortellerglede

«Portal 2» bobler over av mesterlig fortellerglede i en historie som kun kan fortelles gjennom spill. Det spillmekaniske har nemlig en direkte funksjon i det fortellertekniske, noe som dessverre ikke er hverdagskost for spill.

Denne gangen er det hele sydd sammen på en slik måte at det hele brytes opp med varierende hastighet, og på den måten overrasker i rytme.

Balansen mellom rolige og intense partier er nærmest perfekt for en berg-og-dalbane med en hullmaskin mellom hendene. Valve klarer også noe Pixar klare med «Wall-E», man blir nemlig skikkelig glad i robotene.

Samarbeidsmodusen for to spillere er nesten like genialt som selve hovedspillet, og ble i tillegg utvidet med en gratispakke i høst. Neste år kommer utvidelsen som åpner for brukergenerert innhold, vi gleder oss.

Klar favoritt

Likevel var det en svært hard konkurranse fra tre andre fantastiske spill om årets gjeveste pris.

«Minecraft» var en åpenbar kandidat i kåringen, men det ble argumentert mot spillet at det også var en favoritt i 2010. Det er et utrolig spill, men tross offisiell lansering i år føles det ikke som et av årets spill.

Storslåtte «The Elder Scrolls V: Skyrim» har allerede fått prisen for «årets beste rollespill», men redaksjonen mener det har for mange feil (særlig PS3) til å kunne konkurrere med alle andre. Et klønete brukergrensesnitt og bugs taler heller ikke til dette spillets fordel.

Det er ikke tvil om at «Batman»-simulatoren «Batman: Arkham City» er et av årets beste spill, men enkelte i redaksjonen var faktisk litt skuffet over oppfølgeren. Men én ting er sikkert – superheltspill har virkelig fått noe å strekke seg etter her.

«Portal 2» er PressFire-redaksjonens klare favorittspill i 2011, etter en overraskende forsonlig og fredelig kampvotering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3