Hytteskrekk, en svane på rømmen og prisvinnende godbit

På vei til PS4?

28. juli 2014 14:34

(PressFire.no): Det nærmer seg årets neste store spillmesse, GamesCom i Tyskland.

I den forbindelse har det allerede dukket opp livstegn fra «Until Dawn» – skrekkspillet med en tøsete og tøysete stil som først ble vist på samme messe i 2012.

En Sony-oppføring på en offisiell GamesCom-side har nå pekt i retning av ytterligere to nyheter vi trolig får presentert neste måned.

Avslørt på Sony-nettside

«Journey» var blant 2012s aller beste. Dette var det tredje spillet fra Thatgamecompany og ledd i en avtale mellom dette spillstudioet og Sony myntet på PlayStation 3.

De to første, «Flow» og «Flower», har allerede fått versjoner til den nyeste Sony-konsollen. Da er det kanskje ikke noen overraskelse at også det tredje ser ut til å ta steget over til PlayStation 4?

Sony listet selv opp PS4-versjoner av Journey og «The Unfinished Swan» på denne GamesCom-siden. Der sto det også at «Until Dawn» er tiltenkt en rolle til den tyske spillmessa, muligens også til Sonys pressekonferanse den 12. august.

Oppføringen ble senere fjernet, men ble selvsagt foreviget av en bruker på NeoGAF-forumet.

På rømmen fra et maleri

«The Unfinished Swan» tar turen over fra PlayStation 3 til PS4 og håndholdte Vita, ifølge en oppføring fra en fersk aldersmerkingsvurdering.

I dette spillet starter du med et kritthvitt lerret. Etter å ha dæsjet på med svart-farge, kommer stadig mer av spillverdenen til syne.

– Du spiller som gutten Monroe som er på jakt etter en svane. Denne svanen har rømt fra et maleri, og har lagt ut på en reise i en surrealistisk, ufullstendig verden, forklarte utviklerne på PlayStation-bloggen.

Et verktøy for å kommunisere med de døde

Dette spillet er i likhet med «Journey» utviklet av et lite studio som fikk hjelp av Sony til etableringen.

Rundt 2008 tegnet «Unfinished Swan»-gjengen en avtale som minner en hel del om den Thatgamecompany hadde med Sony. Denne innebar både teknisk hjelp, rådgivning og noe finansiering.

Vakre «Journey» vant nærmere hundre priser etter lanseringen. Hovedmannen bak, Jenova Chen, sa til PressFire at de selv trodde spillet fortalte en historie om livet.

– Det siste året har vi fått noe i nærheten av tusen eposter, blant annet fra folk som forteller hvordan «Journey» har bidratt til å hjelpe i sorgprosessen der man har mistet slektninger eller sine kjære. Andre har fortalt hvordan flerspilleropplevelsen, der du deler reisen med totalt fremmede, minnet dem om noen de kjenner som ikke lenger lever. 

– Jeg så ikke for meg at «Journey» skulle ende opp med å kunne være et verktøy for å kommunisere med de døde, fortalte Chen til PressFire i fjor.

Brilleskrekk

Skrekkspillet «Until Dawn» fikk debuten på GamesCom for to år siden. Den gang var spillet i utvikling til PS3, og lente seg tungt på Move-spakene.

Det har vært stille rundt dette skrekkspillet siden – men Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida, har forsikret at spillet ikke er kansellert.

«Until Dawn» kan også være forankret i en spillsjanger som passer perfekt til virtual reality-satsningen fra selskapet, antydet Yoshida til Polygon. Det betyr at spillet trolig er flyttet fra PS3 til PlayStation 4, og best kan oppleves med Project Morpheus-brillene.

Sonys pressekonferanse på GamesCom 12. august inneholder trolig PS4-nyheter om både «Journey», «The Unfinished Swan» og «Until Dawn». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3