PlayStation-sjefen svarer på Microsofts E3-mobbing: – Misser poenget

19. juni 2015 16:24
Fra Sonys E3-brief i år.
(Foto: Chris Pizzello, Ap/Scanpix).

(PressFire.no): Sonys pressekonferanse på E3-spillmessa denne uka, ble frontet av nyheter som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen hos nostalgikere med godt trimma tålmodighet.

Først kom avdukingen av «The Last Guardian», etter seks års taushet om dette spillet, til stor jubel i salen.

Klassikere

Sony fulgte opp briefen med å annonsere en «Final Fantasy VII»-nyversjon, og de fikk Kickstarter til å knele fullstendig i møtet med «Shenmue 3».

Jim Ryan, PlayStation-sjef i Europa, sier til PressFire at de i løpet av alle disse åra ikke vurderte å vrake «The Last Guardian». Men det har vært perioder med tvil knyttet til den åndelige oppfølgeren til «Ico» og «Shadow of the Colossus», innrømmer han.

Se hele intervjuet i videovinduet.

PlayStation og Jim Ryan satser
på strømmespilltjeneste.
(Foto: PressFire.no).
PlayStation og Jim Ryan satser
på strømmespilltjeneste.
(Foto: PressFire.no).

Friskt utspill fra Microsoft

Jim Ryan merket seg også en annen stor E3-nyhet. Microsoft avslørte sitt nyeste sjarm-tiltak: De tilbyr spilling av utvalgte Xbox 360-titler på nye Xbox One.

Måten Microsoft formulerte seg på etterlater liten tvil. Budskapet inneholder et soleklart stikk mot Sony. Microsoft ønsket kanskje å returnere den sarkastiske vitsen de selv ble ofre for, på E3 for to år siden?

Den gangen dreide det seg om bruktspill.

Nå handler det om hvordan du skal få nyte gamle spill på ny teknologi – noe Microsoft mener du ikke skal trenge å betale for, én gang til, hvis du allerede har kjøpt det.

– Jeg la selvfølgelig merke til det, sier Jim Ryan til PressFire da vi spør om han registrerte Microsofts budskap.

To ulike måter å skyspille
på hos Sony.
– 

Misser poenget

– Jeg mener det misser poenget, og hva PlayStation Now er. Det er sant at de første stegene av tjenesten innebærer strømming av PS3-spill på PlayStation 4, men det virkelig store bildet dreier seg om å kunne strømme PlayStation-innhold til annet utstyr og tillate folk å spille PlayStation-spill, uten at de trenger å eie en PlayStation, sier Ryan.

PlayStation Now-tjenesten ble først rullet ut til USA. Teknologien som muliggjør dette, kjøpte Sony seg gjennom Gaikai-handelen for tre år siden.

Spillstrømmetjenesten lar folk leie eller abonnere, på «Netflix-måten».

Planen er å legge til enda flere titler fra flere PlayStation-generasjoner og legge disse i et digitalt spillbibliotek.

Se hele intervjuet med Jim Ryan i videovinduet.

Reporter: Mikael Lunde. Foto/klipp: Fredrik Reed. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3