PlayStation-sjefen: – Vi var for dyre, for seint ute og litt arrogante

Endret strategien til PS4.

11. juni 2014 14:00

(PressFire.no): Jim Ryan er øverste sjef for PlayStation i Europa og synlig fornøyd med tilværelsen om dagen.

Hovedkonkurrent Microsoft har foreløpig ikke hatt offisiell Xbox One-lansering i Norden. Norsk slippdato blir 5. september, ble det kunngjort tidligere denne E3-spillmesseuka.

Ryan forteller PressFire at Sony kommer til å bruke de neste tre månedene godt for å forsøke å få fotfeste i vår del av verden.

– 

Var litt arrogante

Jim Ryan innrømmer i videointervjuet du kan se i denne saken at ikke alt ble som planlagt i forrige generasjon, med PlayStation 3.

Xbox 360 kom ut på markedet først, og forspranget sleit Sony lenge med å hente inn. Konsollen ble kjent for å være notorisk vanskelig for enkelte spillutviklere å forholde seg til, og omdømmemessig gikk jo Sony også på en smell da PlayStation Network ble hacket i 2011.

– Vi kom ut seint, vi var for dyre, vi var vanskelige å utvikle [spill] for – jeg syns vi var litt arrogante på den tiden.

– Vi har reflektert lenge over dette og prøver å ta med oss lærdom videre, erkjenner PlayStation-toppen til PressFire.

Avblåser konsollenes død

Før Xbox One og PlayStation 4 fikk verdenslansering i fjor høst, var mange såkalte eksperter ute og spådde konsollenes død. Fremtiden er enten skybasert, tilhører pc-plattformen, eller ligger i nettbrett og smartmobiler, mener disse spillskeptikerne.

Jim Ryan hevder, ikke uventet, at de som feller dødsdom over tradisjonell konsollspilling kan få seg en liten overraskelse:

– Jeg tror den dedikerte spillkonsollen kommer til å vare lengre enn mange folk tror.

– Ta bare et storspill som «Destiny». For å få den fulle spillopplevelsen, hører et slikt spill best hjemme på en konsoll, sier han til PressFire.

Du kan se hele intervjuet med Jim Ryan i denne saken.

I Los Angeles for PressFire: Mikael Harstad Groven (reporter) og Torbjørn Brænde Kvenseth (foto/redigering).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3