Ingen «NHL 14» til PS4 og Xbox One

Kun til dagens konsoller, men lover store fremskritt.

14. juni 2013 16:44

(PressFire.no): Når EA Sports har vært på scenen på E3 og konsollavsløringer i år, har vi hørt masse om «FIFA», «Madden», «NBA Live» og «UFC». Utgiveren skryter av den nye Ignite-motoren, som skal ta disse sportsspillene over i neste generasjon.

Om hockeyserien «NHL» har det derimot vært knyst.

Ikke noe tyder på at årets spill, «NHL 14», vil ta steget over til de nye konsollene. IGN siterer en uttalelse fra EA som bekrefter at spillet ikke kommer til Xbox One og PlayStation 4.

I forbindelse med E3 denne uka har det blitt sluppet en ny trailer for spillet, som slutter med å klart og tydelig vise frem omslagene til Xbox 360 og PlayStation 3-versjonene. 

Også «Pro Evolution Soccer 2014», et annet stort sportspill, holder seg til den gjeldende konsollgenerasjonen i år.

NB: Se den nye «NHL 14»-traileren og en gameplay-demonstrasjon nederst i artikkelen.

Låner teknologi fra «Fight Night» og «FIFA»

Likevel loves vi at det blir en masse nyvinninger i «NHL 14». De bygger videre på fremskrittene fra i fjor, da vår anmelder mente serien tok det første virkelig store spranget framover siden 2007.

Fysikken står sentralt i år – ikke minst slåsskampene. Utviklerne har laget en ny motor for disse, kalt Enforcer, hvor de har lånt teknologi fra slåssespillet «Fight Night». Målet er å bringe sportens hissige nevekamper til nye høyder.

- Ferdigheter og strategi får mye å si for kampene. Spilleren kan dytte og trekke i motstanderen for å få ham ut av balanse, i tillegg til å kunne dukke unna, blokkere og gjøre motangrep, sies det i gameplay-videoen.

I forrige spill ble man tatt over i en slags minigame i førstepersonsperspektiv hver gang det kom til håndgemeng. Til forskjell skal kampene i årets utgave være mye mer sømløst integrerte i opplevelsen.

Basketakene vil samtidig avhenge av timing, å lese motstanderen, og av spillerens fysikk og egenskaper.

I tillegg til å låne teknologi fra «Fight Night», har utviklerne hentet inn kollisjonsfysikken fra «FIFA».

«NHL 14» kommer til Xbox 360 og PlayStation 3 den 13. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3