Xbox One fungerer kun i 21 land ved lansering

Forbeholdt de rikeste.

12. juni 2013 21:38

(PressFire.no): Denne uka er hele verdens spillbransje samlet i Los Angeles for den viktigste E3-messa på flere år. 

Det er nemlig i disse dager både Sony og Microsoft har vist oss sine nye konsoller, og skal fortsette å misjonere om satsningene noen dager til.

Xbox One fra Microsoft var først ut. Pressekonferansen mandag fokuserte på å demme opp for mye av kritikken som har haglet etter vi først fikk se den nye konsollen et par uker tidligere.

«»

De 21 Xbox One-støttede landene

Microsoft har tenkt å innføre reguleringer på konsollen som blant annet innebærer at du må ha nettilkobling minst én gang i døgnet. I tillegg kommer restriksjoner på å byttelåne spill, eller spille bruktspill.

I dag har Microsoft offentliggjort mer informasjon rundt Xbox One. Flere av kravene du må oppfylle eller godta før du kan forhåndsbestille spillmaskinen er ventet:

- Xbox One krever nett, og en Microsoft-konto samt Xbox LIVE i et Xbox One-støttet land/region, står det blant annet på den offisielle siden.

Det er bare 21 land som støtter den nye konsollen ved lansering. Eller, markeder som Microsoft definerer som «Xbox One-støttede Xbox LIVE-land».

En rekke av landene der Xbox 360 fungerer fint i dag, inkludert Xbox LIVE-tjenesten til denne maskinen, blir ekskludert.

lista finner vi Norge.

Men nasjoner som Portugal, Island, Polen, Tsjekkia, Hellas og hele Asia mangler. Kun Brasil fra Sør-Amerika er inkludert.

Microsoft har ifølge Eurogamer planer om å rulle ut sin nye Xbox i Asia puljevis neste år.

Flere av de 14 europeiske landene, av totalt 21 (om vi ser bort fra Russland) som er «Xbox LIVE-land», sammenfaller med landene med høyest bruttonasjonalprodukt per innbygger, altså mest kjøpekraft.

Luxembourg og Island er høyt oppe på BNP-lista, men er sannsynligvis ikke med i lanseringsplanene til Microsoft på grunn av de lave innbyggertallene.

«»

Opplyste om 21 markeder

«The Witcher 3», som vi akkurat har rapportert om fra E3 i Los Angeles, var med under Microsoft-pressekonferansen mandag. Dette imponerende rollespillet fra et polsk studio kommer ut på Xbox One, ble det bekreftet da.

De polske spillutviklerne bak, CD Project Red, kan imidlertid ikke forvente å se sitt eget spill kjøre på denne konsollen ved Xbox-lansering. Polen står nemlig ikke på lista over de 21 landene.

Microsoft Norge sendte ut en pressemelding like etter pressekonferansen på E3, der det tydelig står at «Xbox One lanseres i 21 markeder over hele verden, inkludert Norge, i november 2013». Dette budskapet ble også servert under pressekonferansen.

Markeder er i denne sammenheng altså det samme som land

Xbox One lanseres en gang i november, og kommer til å koste 499 dollar i USA. Norsk pris bestemmes av butikkene selv, men kommer til å koste rundt 4000 kroner.

Hovedbilde: Don Mattrick, Microsoft (Foto: Scanpix)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3