Knut Helland skulle til Seattle for å se VM i «Dota 2»

På flyplassen ante han at noe var galt.

21. juli 2014 11:26

(PressFire.no): Da Knut Helland satt på Gardermoen flyplass og ventet på at mannen som skulle bli med til Seattle for å se VM i dataspillet «Dota 2», såkalt The International, skjønte han at noe var galt.

Mannen skal ha solgt ham billetter til den utsolgte konkurransen, som foregår i Key Arena med kapasitet for 17 000 tilskuere, og skulle selv bli med på turen.

Det var snakk om to billetter til arrangementet – én til Helland og én til en kompis som allerede er på ferie i USA.

Møtte ikke opp

Men mannen som solgte billettene møtte aldri opp som avtalt, og det ga Helland bange anelser om billettens autentisitet.

Avtalen var å møtes på flyplassen for å reise sammen, men han dukket altså aldri opp.

Til PressFire forteller Helland om fortvilelsen i det han prøvde å ringe ham med mobiltelefonen, men kom bare til telefonsvarer. Han skal heller ikke ha svart på tekstmeldinger eller på beskjeder via Facebook.

Ved å ta kontakt med felles bekjente skal han ha funnet ut at mannen som skulle møte ham på flyplassen satt på nettet og spilte i stedet.

I et innlegg kalt «min berg-og-dalbane-tur til Seattle» på Reddit forteller han om følelsen av svik idet han trodde han hadde fått en ny venn.

Han forteller også om hvordan flyturen til Seattle ble en jakt på ekte billetter og hvordan venner gjerne ville hjelpe ham, men at det viste seg å være vanskelig å få overført billettene.

I Seattle skal alle mistankene ha blitt bekreftet – Key Arena kunne slå fast at billettene var falske, og at Helland hadde blitt lurt. De to kompisene var nå i Seattle uten adgang til arrangementet.

En twist

Men denne historien har en lykkelig slutt.

Helland hadde hørt om en liten samling med lagene Alliance og Cloud9, hvor deltagende lag møtes for å sosialisere og bli kjent.

Der skal han ha kommet i kontakt med managere for lagene, som fikk høre historien om hvordan han skal ha blitt lurt.

Manager-ene skal ha tatt kontakt med arrangøren Valve, som til slutt skaffet en gratisbillett. Den andre billetten skal ha kommet fra en av manager-enes venn.

Snipp-snapp-snute og i kveld kan Knut Helland og kompisen følge finalen i The International, hvor det skal konkurreres om over svimlende 60 millioner kroner.

Finalen vil PressFire strømme over nettet, men har også et eget arrangement for å se på finalen sammen med andre. Mer om det arrangementet kan du lese om her eller på Facebook.

Du kan også se finalen i vårt live-studio.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3