Store startvansker for bankranere i «GTA Online»

11. mars 2015 11:21

(PressFire.no): Denne uka kom «GTA Online»-utvidelsen «Heists», med bankran skreddersydd for onlinespilling og samarbeid.

Denne pakka var opprinnelig tiltenkt «Grand Theft Auto V»s onlinedel like i kjølvannet av spillanseringen i 2013, men har altså tatt nesten to år å få ferdig.

Umiddelbart etter at Xbox- og PlayStation-eiere lastet ned dette gratispåfyllet begynte feilmeldingene å hagle.

Rockstar jobber med å utbedre feilene.
(Bilde: Twitter).

Xbox sliter fortsatt

Xbox-eiere har tilsynelatende hatt flest problemer. Xbox Live-tjenesten, som inkluderer onlinetilbudet til både Xbox 360 og Xbox One, ble berørt.

Rockstar kom på banen med en oppdatering sent tirsdag:

Vi er klar over noen problemer i dag, hvor spillere har trøbbel med å koble seg til «GTA Online» – i tillegg til at det er utfordringer med Xbox Live-tjenesten. Vi jobber med å utbedre for å gi full tilgang til «GTA Online» så fort som mulig. I mellomtiden får du oppdateringer her og kan overvåke statusen til alle plattformer, skriver Rockstar Games.

I skrivende stund fungerer serverne til alle «GTA V»-plattformene som de skal, ifølge spillutviklerne. Microsoft melder imidlertid om enkelte restriksjoner på tilgangen til innhold kjøpt via Xbox Live. Dette gjelder Xbox 360 (statusen oppdateres fortløpende på disse sidene).

Fiks problemene selv

«Heists»-påbygget åpnes gjennom en stor gratisoppdatering (nesten 5 GB til Xbox One/PlayStation 4, litt over 1 GB til Xbox 360 og PlayStation 3), og gir fire spillere muligheten til å samarbeide og dra på ranstokt.  

«Heists» ble rullet ut til alle plattformer i går, tirsdag 10. mars, selv om enkelte fikk tjuvstarte mandag.

Etter et ran, må du selvsagt
hoppe inn i fluktbilen.
Etter et ran, må du selvsagt
hoppe inn i fluktbilen.

Xbox Live-brukere har rapportert at de ikke bare har opplevd problemer med å koble seg til «GTA Online» – men også slitt med å logge inn med sin profil, eller hente innhold de allerede har kjøpt til «GTA V»s onlinedel.

Har du opplevd problemer med å få «Heists» og «GTA Online» til å fungere?

Rockstar har lagt ut en guide med tiltak for å løse slike floker – inkludert hvordan du kan fjerne cache (mellomlagringsminne), og slette gammel data. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3