Jobber Microsoft allerede med en mindre Xbox One?

Rykter om slankeplaner, få måneder etter norgeslanseringen.

3. november 2014 09:28

(PressFire.no): En mindre, smalere versjon av Xbox One kan være under utvikling, rapporterer Digital Foundry og Eurogamer.

Xbox One ble sluppet på markedet i november i fjor, men kom ikke til butikkhyllene her i Norge før september i år. Selv om Microsoft har forklart at grunnen til dette er lokale språktilpasninger, har fortsatt ikke boksen blitt helnorsk. Dette fikk oss til å spørre: Hva har Microsoft egentlig brukt tiden på?

Nå virker det som om Microsoft allerede har en ny og slankere versjon i siktet, og teknologien er så å si klar.

Miniprosessor

Ryktene stammer fra en teknikkforumbruker som snappet opp informasjon fra business-siden LinkedIn. Der fortalte en av teknikkselskapet AMDs seniorutviklere om prosjektet som innebar en mindre, mer kosteffektiv prosessor skapt for Xbox.  

Det skal nevnes at disse ryktene ikke er bekreftet eller avkreftet enn så lenge, av hverken AMD eller Microsoft.

Størrelsen på prosessoren kommer til å minskes en del; den som brukes i Xbox One nå er på 28nanometer, mens den nye er på magre 20 nanometer.

Ifølge Eurogamer betyr dette at den nye prosessoren skal kunne operere med 30 prosent høyere hastighet eller med 25 prosent mindre strømforbruk, noe som kan skape en kjøligere og mer effektiv konsoll i mindre pakning. 

Blir billigere?

Også kostnaden for å skape denne prosessoren kommer til å være lavere. Mindre strørrelse på selve konsollen kan bety ytterlige kostreduksjoner, noe som kan innebære lavere pris for en mulig Xbox One 2.0.

Spillsiden spekulerer at den nye versjonen burde være så godt som klar til å rulles ut i produksjon, men at fabrikkene som har mulighet til å skape disse 20nanometer store prosessorene for øyeblikket er opptatte med mobilbransjen, og at det dermed kan enda gå en stund før vi får se en slankere One. 

FOTO: Nick Adams, Reuters/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3