Stor Xbox One-oppdatering i oktober

Mediaserverstøtte og elektronisk tv-programguide.

9. september 2014 12:50

(PressFire.no): Det er bare noen dager siden Xbox One endelig offisielt havnet i de norske butikkene, og det var med flere store oppdateringer inkludert.

Men mer skal det bli. Nå kunngjør Microsoft via Major Nelson-bloggen en full liste over hva en stor oppdatering i oktober vil inkludere.

Utvidet snap

Et av områdene som blir utvidet er den såkalte snap-funksjonen, som deler skjermen med valgfri tilleggsinformasjon. Tenk picture-in-picture-funksjonen enkelte tv-modeller har, bare at innholdet du kan velge å dele skjermen med er langt mer enn bare tv.

I den nye oppdateringen blir det enklere å bytte ut innholdet i snap-modusen, i tillegg til at den får to nye app-er. Nå blir det mulig å ha både venneliste og lese beskjeder samtidig som du spiller eller ser på tv.

Med venne-appen blir det enklere å holde seg oppdatert på hva vennene dine foretar seg, eller oppdatere dem med bragdene dine i spill.

Microsoft kan også fortelle at støtten for mediafiler utvides i oktober. Da blir det mulig å dele filer gjennom nettverket via såkalt DLNA-baserte mediaservere.

Elektronisk programguide i Norge

Neste måned kommer også tv-funksjonene i Xbox One blir utvidet betraktelig – inkludert system for elektronisk programguide via appen OneGuide i Norge. Dagens OneGuide blir også utvidet til å dekke mer innhold, inkludert fra tv-apper.

Smartglass-funksjonaliteten blir også utvidet til å fungere som en slags universalfjernkontroll, som skal støtte både kabel-tv og satellitt-bokser.

Dette er bare noen av alle oppdateringene som kommer i oppdateringen – en komplett liste kan du finne på Microsofts blogg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3