Nå som vi trodde Microsoft sluttet å bry seg om mediefunksjoner på Xbox One

Storoppdatering i neste måned.

21. mai 2014 16:09

(PressFire.no): Microsoft fortsetter å rulle ut betydelige oppdateringer til Xbox One-konsollen med uforminsket styrke.

Bare dager etter at mai-oppdateringen ble sluppet (med diverse fikser for lydfunksjoner, Party Chat og videoopptak) bekrefter Microsoft hva som er planen for neste måned.

Og nå snakker vi ganske betydelige nyheter.

TV i Europa

Først og fremst introduseres full TV-funksjonalitet til flere europeiske land. OneGuide-tjenesten, som lar brukerne bake TV-kanaler inn i Xboxens menysystem, og dermed få en integrert TV-opplevelse, har siden lansering kun vært fungerende i USA.

Fra juni vil OneGuide også fungere i Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia.

Xbox One blir ikke lansert i Norge før i september, så vi vet ikke hvorvidt denne funksjonaliteten også vil rulles ut i Norge da. Poenget er at europeiske land begynner å få støtte for OneGuide, og det er altså hyggelig å se at Microsoft ikke har glemt vår verdensdel.

Endelig mer lagringsplass

Det er også flere andre forbedringer som kommer i juni-oppdateringen, og disse er svært etterlengtet.

Først og fremst kommer det støtte for ekstern lagring, slik at man vil kunne bruke USB 3.0-baserte harddisker, på 256 GB eller større, for å lagre spillene dine. Dette har vært høyt på listen over ønskede fikser.

Dessuten vil man kunne ta med seg spillene som ligger lagret på en slik ekstern disk til en venn, og spille dem på deres konsoll.

Vennelisten får også noen fine overhalinger, blant annet støtte for ekte navn i tillegg til kallenavn. Man skal selvsagt kunne velge hva slags informasjon man deler og med hvem.

Det loves mange flere fikser, som forbedringer til Smart Glass-appen, automatisk pålogging og mer.

Tidligere oppdateringer til konsollen har tatt for seg funksjoner som vennevarslinger, bedre matchmaking, bedre chat og mye mer, og Microsoft har konsekvent vist at de hører på brukerne.

I denne filmen presenterer Microsoft noen av Xbox-nyhetene som rulles ut i juni-oppdateringen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3