– Xbox One kan få bedre grafikk uten Kinect

Men de som kjøpte konsollen tidlig får ingen kompensasjon.

14. mai 2014 14:38

(PressFire.no): Gårsdagens store spillnyhet var den ikke helt uventede bekreftelsen fra Microsoft om at selskapet vil slutte å tvinge Kinect inn i Xbox One-pakkene.

Ingen godbiter for dedikerte fans

Et spørsmål på manges lepper er om Microsoft har en plan for å kompensere alle de som har kjøpt Xbox One med Kinect til full pris siden lanseringen i november i fjor. Det vil si rundt fem millioner mennesker.

Nintendo hadde for eksempel en slik løsning da de reduserte prisen på 3DS-konsollen kort tid etter lanseringen i 2011, og delte da ut en rekke spill gratis.

Microsoft har imidlertid avkreftet ovenfor Eurogamer at de planlegger noe tilsvarende. Selskapets talsperson forteller at i likhet med mange førstegenerasjonsprodukter må man forvente at de endrer og utvikler seg over tid. Kinect vil forbli en integrert del av visjonen, og Xbox One vil fortsatt være bedre med Kinect, sier Microsoft i en pressemelding.


Kan få bedre ytelse

Når det er sagt: Microsoft ser tydeligvis at Xbox One uten Kinect kan ha sine fordeler. En av Xbox-sjefene, Yusuf Mehdi, sier i et intervju med Polygon at de ser på hvordan de kan utnytte maskinvare-ressursene bedre i tiden fremover.

Tidligere var en del av maskinvarekraften reservert til Kinect til enhver tid, men når Kinect ikke er påkrevd lenger, kan dette på sikt utnyttes til andre formål, for eksempel bedre spillytelse.

Mehdi sier at Microsoft ser på dette, uten at de kan kunngjøre noe som helst enda.

Operativsystemet til Xbox One vil også i tiden fremover bli oppdatert til å fungere bedre uten Kinect – i dag er menyene designet med mye fokus på stemmestyring. Dette vil bli justert.

Et frittstående Kinect-kamera vil komme i salg til høsten, bekrefter Microsoft, slik at de som kjøper en billigere, Kinect-løs Xbox One vil kunne kjøpe en separat Kinect på sikt.

Xbox One uten Kinect vil koste 399 dollar i USA – det er fortsatt uavklart hvor mye noen av variantene vil offisielt koste i Norge, da konsollen lanseres her til lands først i september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3