Nå er «Gears of War» garantert eksklusivt til Xbox One

Microsoft kjøper rettighetene til spillserien.

28. januar 2014 20:14

(PressFire.no): «Gears of War» har alltid vært synonymt med Xbox-konsollen, og har vært den andre store spillserien til Xbox 360 etter «Halo».

Til tross for en eksklusivitetsavtale med Microsoft har det vært utviklerne i Epic Games som har eid rettighetene til navnet.

Uavklart

Og den siste tiden har det vært noe usikkert om seriens fremtid. Epic gjorde seg på mange måter ferdig med den da de lanserte «Gears of War 3» i 2011.

Deretter kom det et spill til i serien, som tok for seg handlingen før det første spillet i serien. Spillet ble utviklet av Epics studio i Polen og «Bulletstorm»-utviklerne i People Can Fly.

Etter at flere av nøkkelpersonene som hadde vært knyttet til «Gears of War», blant annet Cliff Bleszinski og Rod Fergusson, sluttet i Epic i løpet av de siste årene, har man det vært tvil hvorvidt et nytt spill i serien kommer til å se dagens lys.


Nye folk på plass

Nå ser det ut til at fremtiden til serien er sikret. Microsoft har nemlig kjøpt rettighetene til serien fra Epic, og har satt det Vancouver-baserte studioet Black Tusk til å utvikle et nytt «Gears of War»-spill.

De har også hentet inn nettopp Rod Fergusson, som har lang «Gears of War»-erfaring, til å overse utviklingen.

Flere detaljer enn dette er ikke kjent, men loves senere i år.

En av seriens skapere, Cliff Bleszinski, skriver på bloggen sin at han ikke kommer til å være involvert i utviklingen på noen måte, men han forteller at «Gears of War» kunne ikke vært i bedre hender, og han har troen på at Rod Fergusson og Black Tusk vil gjøre en super jobb.

Fra før har Microsoft overtatt «Halo»-serien fra de originale skaperne i Bungie, og deres nye utviklere i 343 Studios stod bak «Halo 4»

Epic Games har fremdeles prosjekter på gang, blant annet «Fortnite», som vi riktignok har hørt svært lite om.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3