(PressFire.no): Da Microsoft i fjor kunngjorde den nye Xbox-konsollen ble det nevnt at den kom til å være klar for virtuell virkelighet.

Derfor var det mange som savnet noe informasjon da de på E3 i juni avduket konsollen for fullt, og det var helt tyst rundt vr og fjernet faktisk referanser til vr på Xbox One X (Project Scorpio) sine sider.

Likevel insisterte de på at konsollen vil kunne tilby «vr opplevelser av høy kvalitet».

Det er dermed lite som tyder på Xbox One X vil få noen vr-opplevelse, slik som Sony har lansert for PlayStation 4.

 

Xbox One X.
Halv milliard Windows 10-maskiner

Nå forklarer Microsoft-sjefen Dave McCarthy til Gamespot hvorfor vi ikke fikk se noen vr-satsing til Xbox One X under E3.

- Fokuset vårt akkurat nå er pc. Så vi ser på Windows 10 og ser et åpent økosystem for utviklere.

- Vi har en enorm brukerbase med en halv milliard aktive dingser på Windows 10. Derfor sier vi at det føles som det rette området for vr og ar (augmented reality).

Videre mener McCarthy at vr fremdeles ikke har levert opplevelsen som klarer å formidle hva som er spesielt med vr til folk flest. Noe han mener ikke nødvendigvis er et problem.

Han påpeker at utviklere fremdeles går opp veien for å levere den beste opplevelsen.

- Vi har såpass tro på det at vi har flere av våre studioer som jobber med innhold til Windows 10-maskiner. Vi kommer til å snakke mer om det seinere i år.

 

PlayStation VR leder

Fjoråret var året der flere store aktører lanserte sine vr-systemer – inkludert Vive fra HTC og Valve, Oculus Rift fra Facebook og PlayStation VR fra Sony. Vive og Oculus er systemer som allerede fungerer utmerket i Windows 10.

Sony var sist ut med sin lansering, men ser ut til å ha blitt markedsleder etter å ha solgt over en million systemer. Det på tross av å levere den minst avanserte og nøyaktige opplevelsen.

Det hører også med til historien at Microsoft har jobbet med sitt system Hololens – et par briller som leverer agumented reality, men som har blitt utsatt på ubestemt tid.

Vi prøvde dem i 2015 og du kan lese inntrykkene våre her.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer