Kanskje du kan kvitte deg med din Xbox 360 likevel?

Xbox One vil muligens bli bakoverkompatibel.

7. april 2014 10:40

(PressFire.no): Det er en kjent sak at verken PlayStation 4 eller Xbox One er bakoverkompatible, det vil si at de ikke kan spille titler utgitt til den forrige generasjonen.

Det er ikke en ideell situasjon for de med store spillsamlinger, som kanskje ønsker å ha færre spillmaskiner koblet til tv-en samtidig.

Frem og tilbake

Sony har snakket om en nettskybasert løsning, som kommer i løpet av året. PlayStation Now vil la oss spille titler fra PlayStation 3 både på PS4, PS Vita og direkte på kompatible tv-er.

Det er en ambisiøs løsning, men vi vet fortsatt ikke hvor godt det fungerer i praksis.

Microsoft på sin side har for lengst avfeid bakoverkompatibilitet. Den avgåtte sjefen for Xbox-satsningen, Don Mattrick, kalte det for en baklengs-teknologi, og oppfordret spillere til å beholde sine Xbox 360-konsoller.

Det tenkes på

Savage sier at det foreligger planer for bakoverkompatibilitet, men selskapet er ikke ferdig med å tenke gjennom dem.

 Det viser seg at det er hardt å emulere PowerPC på X86, sier Savage, og refererer til de forskjellige arkitekturene de to konsollene er bygget på. Han sier at de har ingenting å annonsere, men han skulle gjerne sett dette selv.

Microsofts teknologisjef, Albert Penello, har også tidligere nevnt muligheter for bakoverkompatibilitet via nettsky, og fortalte at det er noe de tenker på hos Microsoft.

Det ville vært urettferdig om man nevnte mulighetene såpass mange ganger, uten at det ble noe konkret ut av det, så vi får håpe at Microsoft faktisk får bakoverkompatibiliteten til å fungere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3