Microsoft rykket ut for å slukke Xbox-brannen

- Vi beklager de upassende kommentarene.

7. april 2013 18:21

(PressFire.no): En frittalende Microsoft-ansatt har skapt uro og sinne de siste dagene, etter at han gikk ut på Twitter for å dele sitt syn rundt trenden med «påkoblethet».

Spill som «Diablo III» og «SimCity» krever for eksempel at du må være koblet på nettet for å kunne spille. Nå spekuleres det i om «Xbox 720» kommer til å kreve nettilkobling for å i det hele tatt fungere.

Kommentarene fra Adam Orth, som jobber med spillutvikling hos Microsoft Studios og har en ledende rolle der, har vakt så mye avsky og støy at Microsoft-ledelsen så seg nødt til å sende ut en redegjørelse.

Synene fra Orth er bare hans, og representerer ikke Microsoft som selskap, heter det i en pressemelding.

- Vi er veldig lei oss

- Vi beklager de upassende kommentarene som kom fra en ansatt på Twitter.

- Denne personen er ikke en talsperson for Microsoft, og hans personlige synspunkter reflekterer ikke den forbrukersentrerte kursen vi har når det gjelder våre produkter, eller hvordan vi ønsker å kommunisere direkte med våre lojale kunder.

- Vi er veldig lei oss om dette har fornærmet noen.

- Vi har forøvrig ikke gjort noen annonseringer rundt vår produktplan, og har heller ingen flere kommentarer å dele rundt denne saken, står det i uttalelsen, som blant andre kan leses på bloggen til Larry «Major Nelson» Hryb.



- Sony kunne ikke ha kjøpt seg bedre PR enn dette

Kotaku skrev en sak denne uka, der flere kilder de har snakket med påstår at ryktene om at «Xbox 720» vil kreve nettilkobling, stemmer. Dette er spekulasjoner som har versert en stund, og Kotaku-saken kan ha inspirert Adam Orth til å begynne sine flammende Twitter-innlegg.

Det mener i hvert fall Kotaku selv.

- Sony burde sende Adam Orth en gavekurv, for han har gitt dem MANGE nye kunder, står det i det mest populære svaret på Major Nelson-bloggen.

- Helt klart. Sony kunne ikke ha kjøpt seg bedre PR enn dette, følger en annen leser opp i kommentarfeltet.

Blåste opp til storm

- Unnskyld meg, jeg skjønner ikke alt dramaet rundt det å ha en konsoll som alltid er online, skrev Adam Orth tidligere denne uka.

- Hver eneste innretning i dag er alltid påkoblet. Slik er verden vi lever i, sa Orth.

Microsoft Studios-toppen har i ettertid sagt at dette var en personlig meningsutveksling med BioWares Manveer Heir. Derfor var tonen såpass frekk og uformell, hevder han. 

- Mobildekningen i området jeg bor i er dårlig og ikke til å stole på. Derfor kommer jeg ikke til å kjøpe meg en telefon, skrev Orth på tørt og ironisk vis, myntet på Manveer Heir på Twitter.

Orth stengte tilgangen til sin Twitter-profil etter at det begynte å blåse opp til storm. Men uttalelsene ble foreviget, blant annet på Reddit og hos spillforumet NeoGAF.

- Du har bodd i Los Angeles, San Francisco, Seattle … alle er byer med bra nettilbud. Prøv å bo i Janesville, Wisconsin eller Blacksburg, Virginia, parerte Heir, og gjør et poeng ut av at hastighet og stabilitet ikke er like bra over hele USA.

- Hvorfor i all verden skulle jeg ønske å bo på et slikt sted? skrev Microsofts Adam Orth.

Microsoft har enda ikke sagt noe om den neste Xbox-konsollen. Men det er stor sjanse for at det bare er uker, eller et par måneder, til de kommer til å vise fram arvtageren til Xbox 360.

Før deres E3-pressekonferanse i Los Angeles i juni vil vi trolig ha fått vite planene for Microsofts neste konsoll – som i første rekke skal konkurrere mot det Sony allerede har fortalt oss om sin PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3