Ikke bare én, men to nye Xbox-er neste år?

Sprekt sladder om multimediaboks og Apple TV-konkurrent.

22. november 2012 11:48

(PressFire.no): Selv om Microsoft den siste tiden har innført strengere sikkerhetstiltak ved sitt hovedkvarter i Redmond, USA, fortsetter det å sive ut opplysninger om det som skal bli den neste Xbox-kolleksjonen.

The Verge har snakket med flere kilder som påstår overfor teknologinettstedet at det jobbes med to ulike Xbox-konsoller.

Den ene blir en fullblods opplevelse, populært kalt Xbox 720.

Men Microsoft skal også være interessert i å tilby en enklere, slankere og sannsynligvis også langt billigere underholdningsboks – mer i samme gate som Apple TV.

- Alltid på

I likhet med andre rykter den siste tiden, blant annet fra et mystisk dokument det ble påstått skal stamme fra Microsoft selv, heter det ifølge The Verge sine kilder at den neste Xbox-generasjonen starter neste år - og definitivt før julesalget i 2013.

«Apple TV-alternativet», eller «Xbox mini», skal kjøre på sentrale komponenter fra Windows 8 og skal støtte enklere spillopplevelser enn «Xbox 720».

The Verge skriver at selv om spesifikasjonene foreløpig ikke er bestemt, er det mye som tyder på at Microsoft har planer om å utruste den minste av de to Xbox-maskinene med muligheten for alltid å være «på» - med chipset som tillater å få tilgang til underholdning «umiddelbart».

Skalerbart og med mobilstøtte?

Men The Verge sine kilder avslører at det også kan bli aktuelt å koble på Windows-telefoner for å lage et fullt skalerbart Xbox LIVE-tilbud som er bredest mulig – og integrert i hele infastrukturen til selskapet.

I forbindelse med lanseringen av nettbrettet Surface, valgte også Microsoft å produsere to modeller med ulike bruksområder og lagt til forskjellige prisklasser.

Microsoft har gitt The Verge en kommentar til disse ryktene, der de egentlig tripper elegant rundt temaet. Foruten å skryte av at Kinect har forlenget denne konsollgenerasjonen, er dette noe av det de svarer:

- Vi tenker uavbrutt på hva som blir det neste for vår plattform, og hvordan vi kan fortsette å utfordre generasjonskonvensjonen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3