Vender «Star Wars: The Old Republic» ryggen

400 000 har funnet seg en ny hobby siden februar.

8. mai 2012 10:39

(PressFire.no): I går la EA fram tall fra de siste 12 månedene, og rapporterte dermed om tingenes tilstand. Det kom fram flere interessante detaljer.

Electronic Arts tjente penger siste finansår, og skal investere en sum som tilsvarer hele overskuddet, og enda litt, på teknologi og løsninger skreddersydd den neste konsollgenerasjonen.

Investeringen er i størrelsesorden en halv milliard kroner.

Samtidig kunne EA fortelle at deres aller største satsning fra 2011, onlinespillet «Star Wars: The Old Republic», nå har 1,3 millioner betalende abonnenter.

«»

- Star Wars ikke lenger et topp fem-spill

Det dramatiske for EA – som har brukt enorme summer i utviklingen av dette MMO-et – er at 400 000 spillere har flyktet fra spillet siden februar.

Det tilsvarer 24 prosent av den totale brukerbasen.

Frank Gibeau i EA Games peker på at en del av casual-spillerne nå har forlatt spillet, men understreket at EA og BioWare nå kommer til å satse knallhardt på flere utvidelser.

To innholdspakker til «The Old Republic», kalt Legacy og Allies, skal bedre på inntrykket, håper EA.

Oppsiktsvekkende nok sa sjefen sjøl, John Riccitiello, at «The Old Republic» ikke lenger er en topp fem-tittel hos EA. Mer topp ti, bare litt viktigere enn «Tiger Woods»-spillene, sa han ifølge VG247.

Skal bli ledende på digi-salg

Det kommer fram at EA skal fokusere knallhardt på digitale løsninger fremover.

Deres Origin-tjeneste har 11 millioner registrerte brukere og er med det en klar nummer to bak markedsleder Steam, som har 35 millioner brukere.

Origin genererte mer enn 150 millioner dollar i inntekter på ti måneder, skriver VG247.

Den digitale inntjeningen totalt fra de siste 12 månedene var 1,2 milliarder dollar, en økning på 42 prosent sammenlignet med året før.

John Riccitiello understreket hvor viktig digitalsalg blir fremover, og uttalte at «EA skal få en helt annen profil sammenlignet med tradisjonelle spillselskaper – og med egenskaper som ingen av våre nye digitale konkurrenter kan matche».

EAs Free2Play-avdeling, som blant annet huser «gratisversjoner» av «Battlefield» og «Command & Conquer» skreddersydd for nettlesere, rapporterte om en månedlig inntjening tilsvarende 2 millioner dollar (11,6 millioner kroner). Dette gjennom mikrotransaksjoner lagt pent til rette i menyene til disse titlene.

Flere slike spill blir rullet ut i løpet av året. Du ser spor av slike på dette bildet, en del av EAs presentasjon.

«»

FIFA-suksess

Electronic Arts meldte videre at både «Battlefield 3» og «FIFA 12» har gjort det svært bra.

EAs egne tall forteller at «FIFA 12» til nå har solgt 18 millioner eksemplarer. I løpet av de neste månedene regner man med at telleverket til slutt vil nå 20 millioner. 

«Battlefield 3» har ifølge EA hittil solgt 15 millioner. (NB! Dette er antallet spill sendt til butikk, ikke nødvendigvis solgt til kunder).

«FIFA 12» sprenger nye rekorder for serien, og har sopet inn 108 millioner dollar bare i mikrotransaksjoner og digitale utvidelser (hovedsakelig fra Ultimate Team).  

DICE og EA har allerede annonsert flere utvidelser til «Battlefield 3». De første to dosene kommer i mai og juni.

«»«»

Dead Space og Need for Speed nærmer seg

Mer enn 6,3 millioner spillere logget seg inn og spilte «Battlefield 3» i løpet av mars måned.

EA-topp John Riccitiello fristet med at det venter «spennende «Battlefield»-nyheter» i løpet av det kommende året.

Kanskje han her hinter om mer enn bare de annonserte utvidelsene? Ryktene om at DICE jobber flittig med nye spill dukket senest opp for et par uker siden. Det har også versert historier om at det neste «Battlefield» kan bli lagt til fremtiden, og det kan også hende det eksisterer konkrete planer om en «Battlefield: Bad Company»-oppfølger.

Titlene som åpnet 2012-sesongen fra EA, «Mass Effect 3», «Kingdoms of Amalur: Reckoning» og «SSX», får et klapp på skuldra i presentasjonen. EA omtaler resultatene til disse som «sterke» uten å gå i detaljer.

EA røpet også at et nytt «Need for Speed», «Dead Space 3» og en «Plants vs. Zombies»-oppfølger kommer snart.

Kanskje E3-messen den første uken i juni gir oss flere detaljer om disse spillene? Sjekk tidspunktene for pressekonferansene den 4. og 5. juni her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3