(PressFire.no): Det har vært lenge å vente. «Fez» har vært på radaren i flere år allerede, men det gåtefulle plattformspillet har virkelig latt vente på seg.

Nå har imidlertid utvikleren Polytron og Microsoft ringet rundt en dato i kalenderen. Spillet kommer til Xbox 360 den 13. april, står det på den offisielle bloggen.

Som flere andre titler, lansert digitalt til Xbox LIVE Marketplace, er også «Fez» et spill som leker litt med perspektivene. Du må nemlig snurre litt på miljøene for å se en løsning.

NB! Se trailer nederst.

 

Prisvinner allerede før lansering

«Fez» har i løpet av utviklingsperioden - på minst fem år - rasket med seg flere priser. Blant annet to utmerkelser fra prestisjefulle Independent Game Festival Awards (IGF).

Hjernen bak, Phil Fish, medvirker dessuten i dokumentarfilmen «Indie Game: The Movie». Der får man et innblikk i hvordan den lange prosessen har fortonet seg.

Microsoft har tydeligvis bestemt seg for å eksperimentere litt med slippdager på LIVE Marketplace. For i dag kommer «South Park: Tenorman’s Revenge» ut. Vanligvis pleier Arcade-spill å dukke opp i XBLA-menyene midt i uka.

 

Tjuvstarter Arcade Next

Om to uker, også da på en fredag, slippes «Fez» og vil koste 800 Microsoft-poeng (eller 65 kroner).

Dermed blir «Fez» en flott tjuvstart på neste digi-spillkampanje på Xbox 360, kalt Arcade Next. Gjennom fire uker, fra 18. april, rulles minst et par tungvektere ut:

«Trials: Evolution», den etterlengtede oppfølgeren til «Trials HD», åpner ballet.

Også Xbox 360-varianten av «Minecraft» dukker opp i løpet av Arcade Next, nærmere bestemt 9. mai. PressFire fikk muligheten til å teste begge disse i forbindelse med Microsofts X12-dager i San Francisco tidligere denne måneden.

Mer om Arcade Next-kampanjen leser du her.

 

«Fez» havner på Xbox 360 fredag 13. april, og vil koste 65 kroner. Ytterligere plattformer «vurderes», har utvikleren sagt. Men foreløpig er dette en Xbox-eksklusiv affære.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer