Mystisk teaser for «Forza Horizon»

Skal vi få levert et sidesprang fra den glimrende bilspillserien i høst?

4. mars 2012 12:04

(PressFire.no): De Xbox-eksklusive «Forza Motorsport»-spillene har raskt etablert seg som en av de beste bilsimulatorene på markedet, og en verdig rival til PlayStations «Gran Turismo». Sist ute var høstens «Forza Motorsport 4», som ble godt mottatt her på bruket.

Fra offisielt hold har vi ikke fått vite hvor veien går etter dette fjerde spillet. Men en mystisk teaser, som AGB har postet, antyder at vi kan få et nytt spill allerede kommende høst: «Forza Horizon».


Ikke noe «Forza 5»

Spillet, dersom det er virkelig, ser ut til å være laget av Playground Games, et nystartet britisk studio som på sine hjemmesider skriver at de gjerne skulle skrevet hva de jobber med, men ikke får lov helt ennå.

Mens resten av «Forza»-serien er laget av Turn 10, ser dette uansett ut til å bli et sidesprang fra serien. Kanskje en XBLA-utgivelse?

Filmen, som du kan se nederst i artikkelen, består av filmopptak, snarere enn innhold fra spillet. Muligheten for at den kan være laget av en «Forza»-fan som vil ha sine 15 minutter i rampelyset (og som i så fall er en dyktig trailer-snekker), antydes også i at logoen er fryktelig lite forseggjort.

Attpåtil kryr det av biler fra Porsche, et bilmerke vi ikke finner i «Forza 4», fordi EA tviholder på lisensen til disse bilene.

Fest i solnedgang

Dersom spillet er i produksjon, tar det kanskje serien et videre steg vekk fra en typisk simulator.

Selv om «Forza Motorsport 4» er en bilsimulator, er spillet spekket med så mange (valgfrie) hjelpemidler at du kan styre med Kinect, og spole tilbake dersom du går i autovernet. Spillet har også moduser som Top Gear-fotball (!) og sisten, og er i det hele tatt veldig lekent.

«Forza Horizon»-teaseren, på sin side, antyder å slippe deg ut på en åpen landevei hvor du kan ta Lambo’en gjennom ørkenen og inn i horisonten. Kryssklippet mellom snasene biler er et ellevilt publikum på en konsert som tar av ettersom natten tar til, mens en DJ står for notene og fyrverkeri lyser opp himmelen.  

Er dette et virkelig prosjekt, og tonen fra teaseren er representabel for spillet, kan dette bli interessant. 

«Forza Horizon» er ikke bekreftet fra offisielt hold, og må anses som et rykte. Er spillet i produksjon kommer det sannsynligvis eksklusivt til Xbox 360, og kanskje allerede i høst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3