(PressFire.no): Denne uka er det særlig fokus på juletilbud, PS3-adventskalenderen ruller videre, og en ny opplevelse venter om du eier en Xbox 360.

Føler du for å pynte PS3-menyene dine med granbar, glitter og adventslys, finnes en drøss av temaer for den slags - og selvsagt kan du laste ned nissetilbehør til «Little Big Planet 2», blant annet.

For høstoppdateringen til Microsoft-konsollen ble denne uka rullet ut, og for å feire venter det noen tilbud.

I særlig grad hos Xbox-filmutleietjenesten Zune Video, der det denne helga er rabatter på ymse filmer. Du kan også se ti minutter av «The Hangover Part II» gratis. I tillegg er enkelte titler rabattert med 40 prosent.

Men det er også storsalg av Ubisoft-spill på 360, og et gavedryss på PlayStation Store om du er Plus-kunde. Ikke glem at Steam atter igjen lokker med latterlige priser på utvalgte spill fram til jul. Disse tilbudene er sortert i en egen seksjon øverst til høyre når du entrer Steams julespillbutikk.

Her er noen flere av høydepunktene fra den digitale spillmenyen den siste uka:

 

«Tomb Raider:
Underworld».

Klarer du å si nei til gratis Lara Croft?

Først PlayStation, for det har kommet påfyll i Plus-menyene – noe som betyr at du kan sikre deg noen gratisspill.

Dette er titler du kan laste ned og spille så lenge du er Plus-medlem.

Denne gang frontes disse av ei barmfager dame, som gjerne vil gi deg et tilbud du neppe kan si nei til. Og det uten at det koster deg ei krone. «Tomb Raider: Underworld» koster vanligvis 209 kroner å handle digitalt til PS3, men denne måneden kan du laste ned 2008-spillet helt gratis.

Videre er «MediEvil», spillet gitt ut til den første PlayStation-konsollen i 1998, også gratis for Plus-medlemmer. Det samme gjelder snøbrettspillet «Cool Boarders» som først kom ut til samme plattform i 1997 (året før i USA og Japan).

Minis-spillene «Orbit» og «Sneezies» er også gratis fra og med denne uka, til vi har startet på den første måneden i 2012. Det er i tillegg halv pris på det morsomme 2010-plattformspillet «Rocket Knight» for Plus-medlemmer (49,50 kr).

 

«Split/Second:
Velocity».

Billig «Split/Second»

Det er også mulig å handle andre titler med rabatter, for eksempel det heseblesende og særdeles underholdende bilspillet «Split/Second: Velocity» som kom ut i fjor.

Du kan kjøpe «Split/Second» for 112 kroner om du er Plus-kunde (225 kroner for andre PS3-eiere). I tillegg får du kloa i utvidelsespakken kalt Deadline Pack helt gratis (40 kroner for de som ikke er Plus-medlemmer).

Ikke glem at 12 Days of Christmas ruller videre, helt til og med 25. desember. Hver tredje dag legges det ut et nytt tilbud på PlayStation Store, som du finner under en egen hurtigmeny fra butikkvinduet.

 

«The Sly Trilogy»
(PS3).

«Mortal Kombat»- og «Sly»-trekløver

«Modern Warfare 2» kan nå handles direkte fra PlayStation Store, og koster 249 kroner (enda billigere for Plus-medlemmer).

Dessuten har «Dragon Age II» (249 kroner), «Sonic Generations» (349 kroner) og «Just Cause 2» (225 kroner for «vanlig versjon», 249 kr for den som inkluderer utvidelsene) blitt lagt til i butikkhylla på PlayStation Store.

Er du slåssespillsugen, finner du en samling med de tre første Mortal Kombat-spillene i én pakke. Denne kalt «Mortal Kombat: Arcade Kollection» (67 kroner). Trepakken finnes for øvrig også til Xbox 360.

Det er verdt å merke seg at de tre «Sly Raccoon»-spillene er reutgitt denne uka. Enten kan du handle en pakke med alle tre (225 kroner), eller shoppe de enkeltvis (75 kroner).

 

«Battlefield 3» -
Back to Karkand (PS3).

Fire klassiske «Battlefield»-kart

«Carnival Island» (249 kroner) og rollespillet «Wizardry: Labyrinth of Lost Souls» (75 kroner) runder av utvalget av nye spill til PlayStation Store, men det har også dukket opp et par interessante utvidelser.

Først og fremst «Battlefield 3»-pakken, Back to Karkand, som inneholder fire kart fra «Battlefield 2» (Strike of Karkand, Gulf of Oman, Sharqi Peninsula og ikke minst, Wake Island) - i tillegg til kjøretøy og våpen som alt er lagd til «Battlefield 3».

Denne utvidelsen koster 115 kroner, men om du forhåndsbestilte dette DICE-spillet, er Karkand gratis.

Det har også kommet en demo til «RAGE», som du for øvrig også finner i Xbox-menyene, og enda en «Batman»-utvidelse. Arkham City Skins Pack (40 kroner) inneholder sju forskjellige Batmen, fra ulike epoker.

NB! Les også om flere nyheter til PSP og PS3 på den offisielle PlayStation-bloggen.

 

Nye menyer på
Xbox 360.

Ubisoft-salg på 360

Ingen nye nedlastbare til Xbox LIVE Marketplace denne uka, ettersom vi i Norge ikke får kloa i det utgitte «Apples to Apples». 

Fokuset er i stedet på de nye menyene, og at du kan laste ned en del fullverdige titler som for eksempel «Splinter Cell: Conviction» (112 kroner), «Dragon Age II» (249 kroner) og «Kane & Lynch: Dead Men» (149 kroner).

Førstnevnte spill er del av en større Ubisoft-kampanje, i forbindelse med at den franske spillgiganten feirer 25 år. Et lignende salg har nylig herjet PlayStation Store-menyene, nå er det altså 360-eiernes tur.

I perioden mellom 6. og 7. desember ble altså høstoppdateringen til Xbox 360 rullet ut. Det betyr mest sannsynlig at du allerede har blitt møtt av en beskjed om å laste denne ned, og har kanskje rukket å bla litt rundt i de helt nye menyene.

Vi i Norge blir snytt for YouTube og muligheten til å navigere ved hjelp av stemme. Men vi får noen tjenester i løpet av kort tid. Mer om dette og lovnader om at Microsoft ikke har glemt oss i Norge når det gjelder Kinect og stemme, kan du lese om i denne saken.

 

«Forza Motorsport 4» -
December IGN Pack
(Xbox 360).

Mer «Trenched» og «Forza 4»

Double Fines «Trenched» heter nå «Iron Brigade». En oppdatering endrer ikke bare navnet, etter bråket med en portugisisk brettspillskaper, men gir deg også en ny Survival-modus som fans har etterspurt helt siden dette flotte spillet ble lansert. (Oppdateringen er på 1,43 GB, og gjøres fra spillmenyene til «Trenched»….unnskyld; «Iron Brigade»).

En ny «Forza Motorsport 4»-utvidelse er nå lansert, kalt December IGN Pack (560 Microsoft-poeng).

Har du kjøpt et «Forza»-sesongkort, trenger du ikke kjøpe og laste ned denne fra XBLA-menyene. Ta turen innom spilldisken i stedet. Pakken tilbyr 10 nye biler, håndplukket av spillnettsiden IGNs motorredaksjon.

NB! Les mer om bilene inkludert hos utvikleren Turn 10, eller se traileren til denne utvidelsen.

«Batman»-pakka vi var innom i PS3-oppsummeringen er også til stede i Xbox LIVE Marketplace, og koster her 400 Microsoft-poeng (32 kroner).

Et av de beste tower defense-spillene du kan få lankene dine rundt, er «Defense Grid: The Awakening». Denne uka det blitt sluppet en sprek utvidelse. GLaDOS («Portal») er nemlig på besøk, og tilfører dette spillet en ny slump historie og åtte nye kart med til sammen 35 nye oppdrag som utviklerne lover kan gi deg 15 timer ekstra spilletid, eller mer. (Koster 400 MP, 32 kroner).

Det har kommet tre nye demoer til Xbox i løpet av de siste dagene: «The King of Fighters XIII», «GoldenEye 007: Reloaded» og «RAGE». 

 

«Bloons TD»

Hva med Nintendo?

En neve med spill til Nintendos plattformer også. Av gamle spill på Virtual Console får vi et gjensyn med «Blaster Master: Enemy Below» der du kjører rundt i en tanks som kan klatre vegger og fyre løs.

Herlig retroplattforming på 3DS, altså, hvor du også kan hoppe ut av tanksen og løpe rundt.

«Pullbox» er også på 3DS, og her styrer du lille Mallo som skal klatre til topps på mange forskjellige strukturer. For å komme deg opp kan du dra sammenhengene biter av denne strukturen ut for å danne en slags trapp.

Du kan også lage egne baner og dele disse som QR-koder. Ta bilde av denne koden med det innebygde kameraet, og så er det bare å spille i vei.

Bare ett spill på WiiWare, men det er til gjengjeld et «Defend Your Castle»-type spill (Vi i redaksjonen er noen suckere for slikt). «Paper Wars: Cannon Fodder» heter det, og opp til fire spillere kan hjelpe til å forsvare seg mot de invaderende hordene av soldater.

Mer håndholdt: På DSiWare får vi «Christmas Wonderland» som du glatt kan skippe. Det er et av disse evinnelige her har du et bilde, finn disse gjenstandene på det – verdens lateste spillform.

«Bloons TD» ser derimot mer interessant ut. Dette er, som tittelen antyder, et Tower Defense-spill. Du har en hær med dartkastende aper som må plasseres ut og oppgraderes mot en mengde innkommende ballonger. Sprekk ballongene før de kommer seg gjennom banen.

 

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:


 

Football Launch
Skyyyyyyyt! Skyt ballen så langt det er mulig! Du får penger etter hvor langt du kommer, og får du den høyt nok får du enda mer i et minispill. Målet er én million kroner!

Tasty Planet Dinotime
Om nom nom nom! Du er en liten grå klatt med gugge som er veldig glad i å spise. Spis alt som er mindre enn deg, og se hvordan verden blir! Bon Appetit!

 

Trailer fra den fyldige oppgraderingen til «Defense Grid: The Awakening» (Xbox 360 og pc), som nå har fått en touch av «Portal» og «GLaDOS»:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer