(PressFire.no): I dag er det nøyaktig fem år siden PlayStation 3 kom i salg i USA. Da hadde konkurrenten Xbox 360 allerede vært på markedet i ett år. Representanter for begge selskaper har siden fortalt at denne konsollgenerasjonen vil vare i ti år. Minst.

Nå, omtrent halvveis i denne forespeilede livssyklusen, har imidlertid ryktene om nye konsoller tiltatt voldsomt. Spesielt er det «Xbox 720»-historier som har dominert.

Edge har snakket med en kilde som hevder Microsoft har tenkt å la utvalgte spillstudioer få en utviklerutgave av deres neste konsoll – allerede før nyttår.

 

- Ubisoft har allerede tjuvstartet

Et såkalt devkit er ikke en ferdig maskin, men inneholder spesifikasjonene man regner med den nye konsollen vil få.

Det er vanlig at det kommer flere versjoner av slike devkits i tiden som leder opp mot at konsollen settes i masseproduksjon, men dette er verktøy som gjør at utviklere kan begynne å lage spill for en ny konsollgenerasjon - og ikke minst; få en idé om hvor mange hestekrefter de har å leke seg med.

Kilden til Edge sier at Ubisoft Montreal venter på å få en slik utviklerkonsoll, og har allerede startet å eksperimentere på pc-hardware, med komponenter «fra butikkhyllene», som Microsoft har skaffet til veie og satt sammen. 

Microsoft og Ubisoft sier offisielt at de ikke har kommentarer til rykter og sladder, som vanlig.

 

EA får også julegave fra Microsoft

Anerkjente Edge skriver at flere enn Ubisofts Montreal-kontor er påtenkt den første utviklerkonsollen, blant annet «utvalgte Electronic Arts-studioer».

Ubisoft Montreal har nylig lansert «Assassin’s Creed: Revelations», og holder for tiden på med «Far Cry 3». I tillegg ble det nylig annonsert at «Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots» kommer til konsoller og pc, sistnevnte er ikke lanseringsklart før 2013.

Da har den neste generasjon konsoller allerede blitt lansert, ifølge Edge. For Microsoft kan rekke julen 2012 om opplysningene fra deres kilde medfører riktighet.

 

Hva med PlayStation 4?

Edge skriver videre at de har fått opplysninger om at et stort Sony-eid spillstudio nå har flyttet fokuset bort fra utvikling av spill til PlayStation 3, og i stedet har rettet blikket mot fremtiden.

Kanskje Sony ikke vil tillate Microsoft et forsprang på ett år ved neste korsvei? Edge spekulerer at en ny PlayStation og Xbox kan være lanseringsklare allerede neste jul. Omtrent samtidig.

Det vil i så fall ta litt av oppmerksomheten fra Nintendo, som er de eneste som har annonsert en ny hjemmekonsoll. Wii U blir vist på nytt under E3-messen neste sommer, og kan være i butikkene noen måneder etter.

Tidligere denne uken dukket det opp sladder fra en fransk Xbox-nettside som hevder Microsoft forbereder en annonsering relatert til Xbox allerede i forbindelse med CES-elektromessen i Las Vegas i januar. Kilden til Xboxygen påstår man da vil dele opplysninger om den nye konsollen, og hva den er i stand til. 

Franske Xboxygen hevder Xbox 720, eller hva den nå vil bli døpt, vil få en sekskjerners prosessor, skjermkort fra AMD og 2GB DDR3 RAM. Det blir påstått at Microsoft har to ulike team, kalt Loop og Infinity, som jobber med henholdsvis programvare og maskinvare, og at den neste konsollen blir slankere og billigere.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer