Nå kommer leiespillene til Norge

... men du kan stort sett glemme å spille online.

28. august 2011 16:19

Fra neste uke av får du muligheten til å leie spill i stedet for å kjøpe dem. Det er det Amazon-eide leieselskapet Lovefilm som nå utvider satsingen fra DVD og Blu-Ray til spill.

Dermed blir de første ut med å tilby muligheten til å leie spill over internett i både Norge og Sverige.

Via nettsidene vil du kunne bestille spill til Nintendo Wii, Xbox 360 og PlayStation 3 - som blir levert hjem i postkassen.

Ifølge en undersøkelse Lovefilm har utført skal 51 prosent av spillerne ha svart at de kunne tenkte seg å leie spill i stedet for å kjøpe dem. 66 prosent skal visstnok mene at å kjøpe nye spill er for dyrt, med tanke på levetiden spillet har.

- Lovefilm har allerede logistikken og med de avtalene vi nå har fått i stand kan vi tilby et bredt utvalg av spillnyheter til en svært lav kostnad sammenlignet med kjøp. Spillene kan man låne så lenge man vil, og man får tilsendt nye når de er returnert, sier Ira Gladnikoff, nordisk direktør for Lovefilm i en pressemelding.

For å leie spill vil det koste deg minimum 109 kroner i måneden, da vil du kunne låne ett spill om gangen, men skifte så mange ganger du vil i løpet av måneden. De to andre pakkene fungerer tilsvarende og koster 159 kroner eller 209 kroner i måneden. Da vil du kunne låne henholdsvis to eller tre spill om gangen.

Til sammenligning koster det vanligvis mellom 400 og 600 kroner for et nytt spill, men Platekompaniet frykter ikke at dette vil påvirke salget i deres kjede.

- Leie har jo eksistert for film i mange år uten at det har vært skadelig for salget. Vi ser på det som positivt at spill får enda mer oppmerksomhet. Vi satser fremdeles stort på spill, sier André Holt som er produktsjef for spill hos Platekompaniet til PressFire.

Lovefilm skriver videre at de har hatt stor suksess med utleie av spill i England, og hevder antall utleide spillpakker har økt med 125 prosent siden januar 2010.

Foreløpig skal de ha rundt 200 av de mest populære titlene fra EA Games og Warner Bros., men påpeker i pressemeldingen at nye titler vil komme fortløpende idet de lanseres.

Men vil du spille online, kan det hende det ikke lar seg gjøre med utleiespillene. For om spillet krever en unik onlinekode per spill, vil det ikke være mulig å spille online med utleiespillene. Et problem som også gjelder bruktspill. Dette gjelder nå ganske mange EA-spill, blant annet «Fifa»-serien. 

Utleie av spill er likevel ikke noe nytt – videobutikker over hele landet har tilbudt utleie av konsollspill i en årrekke, men dette er første gangen logistikken skjer via nettet. Videoutleie er heller ikke like vanlig lengre, og dermed har mange utleiesteder også forsvunnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3