Zombier og mer gambling i «Red Dead Redemption»

Rockstar annonserer fire nye utvidelser til sitt «GTA-i-Ville-Vesten»-spill.

10. juli 2010 22:26

Rockstar Games annonserer hele fire utvidelser til Grand Theft Auto-i-Ville-Vesten-spillet «Red Dead Redemption», suksessen som allerede har passert 5 millioner solgte eksemplarer. For bare noen dager siden ble Outlaws to the End rullet ut på PlayStation 3 og Xbox 360. Dette er en gratis pakke som gir deg flere oppdrag i spillet du kan samarbeide med venner om å løse over nettet. Og nå bekrefter utvikleren ytterligere innhold.

Dette nye innholdet inkluderer karakterer fra «Red Dead Revolver», spillet som ble gitt ut i 2004, i tillegg til zombier (!), flere våpen samt nye dyreraser å bryne seg på.

De neste fire utvidelsene blir ikke gratis. Prisen blir 800 Microsoft-poeng (65 kroner) for tre av dem (eller 9,99 dollar på PlayStation Network, som tilsvarer drøye 63 kroner), og disse blir lansert i løpet av de neste månedene. Det er bare den tredje, Free Roam Pack, som ikke har fått en prislapp enda.

Den første av utvidelsene er kalt Legends and Killers Pack, og Rockstar sier at denne vil slippes i begynnelsen av august. Pakken består av ni nye områder du kan utforske i online flerspiller – noe som Rockstar poengterer er mer enn det dobbelte av det du har tilgjengelig per i dag.

Du får også mer variasjon blant karakterene du kan spille som, ettersom Legends and Killers også vil inneholde åtte nye figurer. Som et lite nikk til forgjengeren, «Red Dead Revolver», vil denne pakken inneholde karakterer fra dette spillet. I tillegg får du fingrene i et helt nytt våpen, nærmere bestemt en Tomahawk-øks.

Les også: Vår anmeldelse av «Red Dead Redemption».

NYTT INNHOLD - MED ZOMBIER OG FLERE VILLE DYR

Pakke nummer to er døpt Liars and Cheaters Pack, og inneholder mer til flerspillerdelen av «Red Dead Redemption». Blant annet hesteløp og i tillegg introduseres minispillene Liars Dice og poker i en flerspillervariant.

Også her får du tilgang til et nytt våpen; en eksplosiv rifle kalt….vel, Explosive Rifle, og ytterligere figurer du kan spille som. Denne gang skurkene og heltene du har møtt i løpet av historiedelen av «Red Dead Redemption», som du nå kan ta med ut på onlineeventyr.

Informasjonen rundt utvidelsene minker i grad med når de er planlagt sluppet, men Free Roam Pack inneholder i hvert fall nye områder som både kan brukes i det offensive og defensive aspektet av spillet, i tillegg til at utvidelser av leaderboards nevnes. Prisen for denne tredje pakken er ikke annonsert.

Den fjerde og siste av disse utvidelsene er den mest kontroversielle, for når denne slippes en gang i løpet av høsten blir du stilt overfor zombier i den amerikanske prærien.

Rockstar velger dermed en lignende strategi som Treyarch, utvikleren bak «Call of Duty: World at War», som etter at spillet ble lansert ga ut en utvidelse som inkluderte vandøde nazister.

Undead Nightmare Pack: Spøkelsesbyer vekkes til live og falne cowboyer stiger opp av gravene sine i «et Vesten som har gått fullstendig galt», skriver Rockstar. Dette er den eneste av de planlagte utvidelsene som gir deg mer innhold til enspillerdelen, for vi loves nye eventyr, flere dyr i faunaen og mer. Denne pakken kommer først ut til høsten, opplyser Rockstar, og blir den fjerde og foreløpig siste ekspansjonen til «Red Dead Redemption».

Åtte nye zombie-figurer stilles dessuten til din disposisjon i online flerspiller. Rockstar lover i tillegg flere nyheter rundt nettopp denne spesielle utvidelsen av «Red Dead Redemption».

Outlaws to the End ble sluppet til Xbox 360 og PlayStation 3 den 22. juni, og denne co-op-utvidelsen er gratis å laste ned. Se noen av nyhetene denne pakken introduserer til spillet i denne traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3