«Wolfenstein» bannlyst i Tyskland (igjen)

Denne gang trodde man at et Wolfenstein-spill skulle gli gjennom særegen, tysk sensur og bli tillatt solgt over disk. Men nei, et postermotiv med et lite hakekors har igjen utløst rabalder.

23. september 2009 15:15

Det har blitt en vane at et Wolfenstein-spill har blitt forbudt i Tyskland. Som regel på grunn av symbolbruken i spillene og ømfintlig tematikk (spillet handler tross alt om kverking av tyske nazister).

Denne gang var det rolig en stund etter utgivelsen. I anledning lanseringen i Tyskland, hadde utviklerne lagd en egen, litt mildere versjon av spillet der man hadde fjernet nazi-referansene.

Trodde man.

Men nå kaller utgiver Activision tilbake «Wolfenstein» fra tyske butikker etter at man har oppdaget et lite hakekorssymbol som kan skimtes på en plakat i spillet.

NAZISYMBOLER KAN STRAFFES MED FENGSEL

Etter oppgjøret som fulgte krigens slutt i 1945, er slike symboler fortsatt strengt forbudt i Tyskland.

Faktisk kan en ansvarlig for et produkt, som Wolfenstein-spillene, bli fengslet om han eller henne med viten og vilje har eksponert tyskere for slike symboler.

- Selv om det ikke er et iøynefallende element i det regulære spillet, har vi besluttet å ta tilbake spillet fra det tyske markedet, uttaler utgiveren om saken i følge Kotaku.

Interessant nok uskyldiggjør tysk lov bruk av symboler som swastikaen, eller hakekorset om du vil, hvis det benyttes i en historisk eller artistisk setting.

Spill defineres, merkelig nok, ikke som noe kunstnerisk i Tyskland.

Les også: Vår anmeldelse av «Wolfenstein».
Les også: Flere «Wolfenstein 3D»-detaljer.
Se også: Skjermbilder fra spillet.

Bråket ble altså utløst av et lite hakekorssymbol på en poster. Du kan se flere sammenligninger mellom den tyske og internasjonale versjonen av «Wolfenstein» hos denne nettsiden, som har samlet en bunke skjermbilder.

Kilder PressFire har snakket med, som har erfaring fra ymse spillbutikker, kan bekrefte at tyske turister på besøk i Norge, flittig er innom for å hamstre Wolfenstein-spill.

Norge har altså tilsynelatende mer å tilby tyskere enn flotte forhold for laksefiske og elgfareskilt langs E6.

«Wolfenstein» ble sluppet til PlayStation3, Xbox 360 og PC 21. august.

Se ni minutter med gameplay fra spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3