Måtte trekke Wii U-reklamefilm

Tøyer Nintendo sannheten eller er dette flisespikkeri? Døm selv.

17. januar 2013 10:32

(PressFire.no): Den tablet-lignende kontrolleren er noe av det mest særegne ved den ferske Wii U-konsollen fra Nintendo.

Med denne kan du se innhold via det 6,2” store displayet, eller bruke den trykkfølsomme skjermen mens du spiller aktivt.

Nintendo har kanskje gått for langt når de skryter av GamePad-kontrolleren i en reklame?

- Hva om noen ønsker å se tv når du er halvveis i et spill? Gjør begge deler, og alle er fornøyd, er budskapet i en reklamefilm.

Nintendo har nå blitt tvunget til å trekke filmen (se den nederst i saken) etter påtrykk fra Advertising Standards Authority, som regulerer annonser og markedsføring i England.

ASA reagerer på budskapet om at du kan ta med deg spillopplevelsene fra stor skjerm til GamePad-ruta, og syns Nintendo misleder.

De har bestemt at reklamefilmen ikke kan vises igjen i sin nåværende form.

Funksjonaliteten der du kan velge om du vil spille på tv-skjermen eller kun på GamePad-en er integrert i flere spill, som blant annet «New Super Mario Bros. U»-spillet dette demonstreres med i reklamefilmen.

Men det er opp til utviklere om de vil tilrettelegge for dette i Wii U-titlene, og det er grunnen til at ASA har tvunget Nintendo til å trekke reklamesnutten.

«ZombiU», et av de mest populære lanseringsspillene, og «Nintendo Land» er to eksempler på spill der du ikke kan velge om du skal spille på tv eller GamePad-kontrolleren.

- Reklamen burde vært tydelig på at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i alle spill. Det er grunnen til at vi har konkludert med at annonsen er misvisende, skriver ASA i sin begrunnelse.

ASA mener denne filmen, som ble vist på britisk tv i oktober, bryter forskriftene 3.1, 3.2 og 3.10 som blant annet omhandler villedende markedsføring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3