Vil du spille Wii U på nett?

Da bør du sette av litt tid ...

19. november 2012 13:02

(PressFire.no):  Wii U er en ny sjanse for spillgiganten Nintendo til å overhale nettjenestene sine, som har vært på et enklere nivå enn de største konkurrentene de siste årene.

Innledende rapporter fra USA, hvor spillkonsollen allerede er i salg, kan likevel tyde på at visse restriksjoner har skapt hodebry for Wii U-spillere.

Låst brukerkonto

Nintendo Network ID-brukeren din, som opprettes når du starter den nye maskinen, skal etter sigende være bundet til den enkelte maskinen. Det melder Eurogamer

Det betyr at Wii U-versjonen av Xbox' Gamertag eller Playstation Network-kontoer kommer med helt andre restriksjoner. Ingen overføring av egen konto til naboens maskin, ingen videreføring av oppnåelser eller spillfremgang.

Nettstedet skriver at Nintendo har planer om å lette denne grensa på et senere punkt, og blant annet koble kontoene sammen med 3DS-maskinens brukerprofiler. Men det vites ikke når.

Massiv oppdatering

Enkelte spillere i USA har allerede endt opp med en ikke-fungerende konsoll, etter å ha avbrutt en gedigen nettoppdatering midt i nedlastingen. Det skal blant annet ha skjedd LA Times-skribenten Ben Fritz, ifølge en Twitter-melding.

Om man ønsker å få tilgang til nettjenester, må man etter sigende laste ned en én gigabyte stor programvarefiks først.

CVG melder at den gjør maskina di ubrukelig mens den lastes ned og installeres, og at Wii U slutter å fungere hvis den avbrytes for tidlig.

Konto koster penger

Om en Nintendo Network ID skal opprettes for en bruker under 13 år, kreves det i USA at man verifiserer den med et kredittkort tilhørende en voksen. Gamespot skriver så. 

For øyeblikket koster det 50 amerikanske cent å bekrefte en slik konto, og tanken er etter alle solemerker å bevise at en myndig har godkjent opprettelsen av profilen.

Når en barnekonto først er skapt, skal man få tilgang til en PIN-kode som gjør det sømløst å opprette nye ID-er til andre spillere under 13 år.

I skrivende stund kan man lage 12 Network ID-er per maskin. Vi vet enda ikke hvor gjeldende disse føringene blir i Norge. 

Nintendo Wii U utgis i Norge den 30. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3