Wii U slippes 8. desember – i Japan

Kommer i flere utgaver.

13. september 2012 10:22

(PressFire.no): Nintendo har holdt kortene tett til brystet angående lanseringen av deres nye spillkonsoll, Wii U.

Maskinen ble avduket på E3 i 2011, men har ikke fått en ordentlig slippdato før de avslørte den japanske slippdatoen i dag. Konsollen lanseres 8. desember. Det skjedde på et event i japan.

En europeisk og amerikansk slippdato blir kunngjort senere i kveld.

Introduserer premium-medlemskap

I Japan vil maskinen bli tilgjengelig i både svart og hvitt, men også med to størrelser når det kommer til lagring.

Den billigste, med 8 GB lagringsplass, vil koste 26 250 japanske yen og er hvit, noe som tilsier rundt 1800 kroner med dagens kurs.

Den svarte konsollen vil ha 32 GB lagringsplass og japanske kunder må ut med 31 500 yen for den, noe som tilsier rundt 2200 norske kroner. Denne kalles for premium-pakken og vil inkludere et såkalt Nintendo Network Premium-abonnement som varer i to år.

Abonnementet vil gi kundene 10 prosent rabatt på spillkjøp digitalt. Dessuten får du en slump poeng du kan bruke på eShop-butikken.

Basert på erfaringer fra andre konsollanseringer kan vi her i Norge anta at de to modellene vil koste omtrent 2500 og 3000 kroner.

Kostbar kontroller

Sammen med maskinen følger det også med ett eksemplar av den særegne nettbrettlignende kontrolleren, som alene vil koste 13 440 japanske yen eller 940 kroner om du vil kjøpe en ekstra.

Maskinen vil imidlertid også støtte Wii-kontrollere, inkludert Pro Kontroller. I tillegg vil du kunne bruke Wii-spill, Virtual Console og WiiWare på den.

Maskinen blir den første maskinen fra Nintendo som støtter HD-grafikk og støtter grafikk med oppløsning opp til 1080p.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3