«Pokémon GO» hjelper 3DS-salget

Nintendo kjenner bølgene fra mobilspillet, men gikk likevel i rødt.

27. oktober 2016 14:24

(PressFire.no): Ikke før støvet har lagt seg etter avsløringen av NX, nå kalt Nintendo Switch, så kom kvartalsrapporten fra den japanske giganten.

I tallene ser vi at det er tøffe tider for selskapet, der de igjen går på en smell økonomisk – dog reddes mye inn takket være en avsindig «Pokémon GO»-popularitet.

Etter at Nintendo måtte gå ut og si at de faktisk ikke eier spillet selv, og at spillet ikke ville ha en direkte påvirkning av resultatene deres, har det likevel båret frukter.

Ifølge Nintendo har den nye populariteten til «Pokémon» økt salget av 3DS betraktelig, og spesielt «Pokémon»-spillene som er der.

Les hele rapporten her.

Wii U puster enda

Nærmere 470 millioner kroner i minus var resultatet for kvartalet, som gikk i perioden juli til september. Det er langt verre enn kvartalet før, hvor de tjente 700 millioner.

Forklaringen ligger i en sterkere Yen enn før, mener selskapet, som påpeker at de likevel til slutt ender opp i pluss takket være salget av baseballklubben Seattle Mariners.

Wii U er snart ferdig med dødsleiet, og solgte bare knappe halvmillionen i perioden. Nintendo regner med å bare klemme ut ytterligere 800 000 konsoller før Switch kommer i mars, og dermed burde konsollen ende opp på ynkelige 14 millioner solgte – en slags rekord, vil vi tippe.

Håndholdt går bra

3DS har som nevnt et langt friskere liv, hvor salget faktisk har gått opp over 20 prosent i forhold til samme periode i fjor, takket være den nevnte «Pokémon»-galskapen.

Denne ligger nå godt over 61 millioner solgte, og Nintendo regner med å selge i hvert fall seks millioner til ut året. Det er heller ikke noe frafall i spillsalget, selv om det ikke har vært store utgivelser i perioden.

Apropos prognoser, så mener Nintendo at de skal kunne levere to millioner Switch-maskiner dette finansåret. Det høres kanskje lite ut, men med tanke på at konsollen lanseres helt på tuppen av perioden – kanskje bare dager før den slutter – så er det forståelig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3