Rykte: NX-kontrollerne vil erstatte Wii-kontrollerne

Har samme bevegelsesstyring, og mer avansert force feedback.

27. august 2016 14:14

(PressFire.no): Skal vi tro Eurogamers kilder, vil Nintendo neste måned vise frem NX til verden for første gang. De samme kildene skal ha det til at det er en hybridkonsoll det er snakk om, med en kraftig håndholdt konsoll som kan kobles til tven din via en dockingstasjon.

Rykteflommen ser ikke ut til å stoppe av den grunn, og nå har det kommet ytterligere rykter om den nye dingsen.

Ifølge LetsPlayVideoGames.com, som drives av tidligere Destructiod-skribenter, så har den håndholdte maskina to avtagbare kontrollere på hver side av en skjerm, og disse kontrollerne har bevegelsesfunksjoner ala Wii.

De skal være like presise som den senere Wii Motion Plus-varianten, og i tillegg skal de også ha «en avansert form for force feedback» – ikke ulik den som finnes i HTC Vive-kontrollerne.

Uten at vi helt skjønner hva det skal være, for force feedbacken i Vive-kontrollerne er ikke akkurat veldig annerledes enn en helt vanlig rumble-funksjon.

Ryktene sier ingenting om kontrollerne også har pekefunksjonen til Wii-kontrollerne, men likevel sier LPVG at Nintendo skal fase ut Wii-spakene på sikt med disse nye variantene – noe som også betyr at du kan bruke de tidligere kontrollerne med enkelte flespillerspill til NX.

Det betyr vel i så fall også at de skal kunne kjøpes separat.

LPVG sier at en av kildene deres (av to) er den samme som også avslørte «Until Dawn: Rush of Blood» en uke før den offisielle annonseringen.

Fra tidligere rykter har vi også hørt at maskina muligens har støtte for VR. Så en forholdsvis kraftig håndholdt maskin, med VR-støtte, to bevegelseskontrollere og en avtagbar skjerm? Hmm.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3