Skulle du gjerne sett flere wrestling-taklinger i volleyball?

«Wii Sports» møter «Super Smash Bros.» i dette kansellerte Wii-spillet.

20. september 2014 16:49

(PressFire.no): Hva om Nintendo hadde laget en hybrid av «Wii Sports» og «Super Smash Bros.»?

Det er ikke så langt unna hva «Super Mario Spikers» kunne blitt. Det var et spill fra Next Level Games som var i utvikling for Wii, men som ikke fikk grønt lys av Nintendo. Det ble skrinlagt i 2007.

Nettsiden Unseen 64 spesialiserer seg på betaer, ikke-utgitte og kansellerte spill. De skrev først om «Spikers» i 2011, og har siden da samlet videoklipp fra en prototype og flere konsepttegninger.

Disse er samlet i en video publisert denne uken, og som du kan se lenger nede i artikkelen.

Wrestling, volleyball og gameshow

«Super Mario Spikers» startet som noe ganske annet. Det het opprinnelig «Super Mario Volleyball».

Det var det nye prosjektet til Next Level Games, etter at de hadde gjort suksess med Gamecube-spillet «Super Mario Strikers», og oppfølgeren til Wii, «Mario Strikers: Charged». (NB: Fotball-klippene i videoen under er fra disse spillene).

Denne gangen fikk de et større budsjett, og større kreativ frihet. Det som startet som et sportsspill, utviklet seg snart til en kamporientert potpurri med sterke innslag av wrestling.

– Det var en wrestling/volleyball-hybrid inspirert av game show-programmer, har en tidligere Next Level-ansatt forklart overfor Unseen64.

Kampene skulle nemlig bli satt til områder inspirert av kampsport-arenaer og av de mindre tv-studioene til et game show.

Æreskode

Konseptet ble påbegynt i 2006, og hele teamet kastet seg over prosjektet året etter.

Studioet hadde tidligere jobbet på et annet, ikke-lansert wrestling-spill, kalt «WWE Titans: Parts Unknown», noe som kan forklare hvor dette aspektet kom fra.

Til syvende og sist falt det ikke i smak hos Nintendo-ledelsen.

– Det handlet om den japanske æreskoden, sier en kilde som skal ha kjent prosjektet godt.

Noe ved spillet skal altså ha kommet i klinsj med selskapets æreskode, og det ble kansellert.

Next Level Games har senere laget blant annet «Punch Out!!» (Wii, 2009) og fjorårets solide «Luigi’s Mansion 2» (3DS, 2013).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3