SEGA gir opp spill for voksne på Wii

Skuffende salg av titler som «MadWorld» og «House of the Dead: Overkill» gjør at SEGA gir opp voksenspill til Nintendo Wii.

4. januar 2010 17:40


- TA DETTE SOM EN ADVARSEL

De offisielle tallene som finnes for «Dead Space: Extraction» er svært skuffende.

Ifølge NPD solgte det spillet bare 9200 eksemplarer den første uka i USA.

Det svært skuffende salget resulterte også i at spillnettstedet Gamespot ga spillet en pris for «Det beste spillet ingen spilte» - samtidig som de kåret det til «Årets Wii-spill».

Visepresident i EA, Jens Uwe Intat, forklarte Gamesindustry.biz at «Dead Space: Extraction» var en test for å se om det var et marked der.

- Hvis det ikke fungerer, så vil vårt tilbud fra vårt mål om å ha flere spill for voksne på Wii ikke fungere, sa han.

Samtidig påpeker Jens Uwe Intat at mange av kundene eier flere enn én konsoll, og at de ofte har spilt de voksne spillene på en kraftigere maskin, som PlayStation 3 eller Xbox 360.

Silje Grønlie i EA Norge mener det har mye med forventninger å gjøre og påpeker at spill med 18-års aldersmerking på Wii selger mindre.

- Dead Space på Wii solgte som vi forventet, hverken mer eller mindre. Vi hadde relativt lave forventninger. Man vet jo fra før av at 18-årsspill til Wii ikke er de store dragerne salgsmessig, men likevel viktig å ha med for bredde i porteføljen, sier hun til PressFire.

Ingen offisielle salgstall for «Dead Space: Extraction» er offentliggjort.

Det har tidligere vist seg at det er vanskelig for tredjepartsutviklere å selge spill på Nintendo-plattformer.

Også på den håndholdte konsollen Nintendo DS. Det kritikerroste spillet «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» solgte så skuffende at analytikeren Jesse Divinich advarte andre utgivere om å satse på voksenspill på Nintendo DS.

- Utgivere på jakt etter å utvide sine portofolier på bakgrunn av at Nintendo DS kan støtte voksne titler, kan se på disse resultatene som en advarsel, uttalte Divinich.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3