Spor av nytt «Gran Turismo» til Vita

Ruller simulatoren inn på Sonys håndholdte?

14. juni 2012 11:16

(PressFire.no): Det har vært relativt stille fra Polyphony Digital etter lanseringen av «Gran Turismo 5» til PlayStation 3 i 2010.

Teamet til Kazunori Yamauchi har riktignok gitt ut noen doser med påfyll til bilsimulatoren, men har også blikket festet mot fremtiden.

- Selvsagt jobber vi allerede med «Gran Turismo 6». Det vi ikke kan oppdatere «GT5» med, vil åpenbart bli spart til «GT6». Det markerer skillelinjen, fortalte Yamauchi i fjor høst

Men Polyphony Digital kan også ha funnet tid til å utvikle et «Gran Turismo» til Sonys nye håndholdte, PlayStation Vita.

En IGN-leser, Adam Latham, påstår at han har gjennomført en spørreundersøkelse på nettet blant annet myntet på et slikt «Gran Turismo» til Vita – et spill som Sony ikke har nevnt tidligere.

Her ble han spurt om en rekke (hypotetiske) spørsmål som var myntet på å ta temperaturen hos potensielle kunder. Et spørsmål var rettet mot hans vilje til å kjøpe spillene både på PlayStation 3 og Vita.

- Du svarte tidligere hvor interessert du ville vært i å kjøpe PlayStation Vita-versjonen av det seneste «Gran Turismo»-spillet. Hvis du hadde fått rabatt på PS3-versjonen av spillet, hvor interessert ville du da ha vært i Vita-versjonen? lyder et av spørsmålene i denne undersøkelsen.

Andre spørsmål er myntet på en lignende krysning av tilbud mellom PS3 og Vita, med Plus-tjenesten i fokus.

Et annet sted ble Latham spurt om han ville satt pris på å kunne laste ned et spill til Vita eller PS3 – om han kjøpte «FIFA»- eller «Resistance» til den ene av de to plattformene.

Sony annonserte et større løft på PlayStation Plus-tjenesten sin under E3, og vil sannsynligvis gjøre noen endringer som innebærer flere tilbud og ulike typer Plus-abonnement i fremtiden. På E3-spillmessen ble det i første omgang kunngjort en rekke spill som vil havne i menyene fremover, som er «gratis» å laste ned for betalende Plus-kunder.

Sony har så langt ikke kommentert «Gran Turismo Vita»-ryktene. 

Polyphony Digital har tidligere gitt ut et håndholdt Gran Turismo. I 2009 kom «Gran Turismo PSP» ut.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3