(PressFire.no): I forbindelse med GamesCom-messen i Köln i fjor annonserte Sony et nytt spill i «Resistance»-sagaen.

Nå har kalenderen tydeligvis blitt funnet fram, og det er sirklet inn en dato i rødt.

Selv om Insomniac har sagt tydelig fra at de er ferdige med PS3-delen av dette universet, kan det tenkes andre utviklere fortsetter der «Resistance 3» slapp i fjor. Men til Vita-spillet er det Nihilistic Software som har utvikleransvaret. Dette er folk som tidligere har stått bak «PlayStation Move Heroes» (lansert i fjor) og «Zombie Apocalypse» (et PSN- og XBLA-spill lansert i 2009).

Sony har nylig fortalt at slippdatoen for «Burning Skies» blir 30. mai (dagen før i USA). Dette ble annonsert på den offisielle PlayStation-bloggen.

 

Trykkfølsomme granater

Handlingen finner sted i 1951. Du spiller som New Jersey-brannmannen Tom Riley, og får anledning til å kjempe mot Chimera-trusselen på nye måter.

Spillomslaget, som nettopp er offentliggjort, røper at handlingen blant annet vil ta oss med til hjertet av New York City – og at du får anledning til å svinge med brannøksa.

Sony skriver på PlayStation-bloggen at dette blir tidenes første FPS på en håndholdtkonsoll som kan styres med to analogstikker. Utviklerne har også bygd spillet med tanke på de ulike måtene du kan kontrollere en Vita på.

Det betyr i første rekke den trykkfølsomme bak- og forsiden av konsollen som lanseres i Norge 22. februar. Dette ble også demonstrert på GamesCom, da vi så eksempler på hvordan man kan kaste granater ved å bruke trykkskjermene.

 

«Resistance: Burning Skies» lanseres til PlayStation Vita den 30. mai. Slik ble spillet vist fram for første gang, i forbindelse med Sonys GamesCom-pressekonferanse i august 2011:


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer