Nintendo: - Ikke forvent at vi skal speile andres nettjenester

Ønsker å gjøre ting annerledes...

12. desember 2018 15:28

(PressFire.no): Nintendo of America-sjefsprater Reggie Fils-Aimé har satt seg ned med Forbes for et intervju for å diskutere blant annet nettjenesten til Nintendo.

I september lanserte selskapet obligatorisk betaling for å kunne spille online-spill på Switch. Samtidig får du også med skylagring av spillene og et knippe NES-spill.

Men selskapet har fått kritikk for å ikke ha basisfunksjoner som gruppe-chat, meldinger eller et systembredt invitasjonssystem – helt vanlige ting på de andre konsollene. Prating mellom venner og gruppesøk i spill som «Splatoon 2» er forbehold en separat app på mobiltelefoner.

Fils-Aimé sier til Forbes at de fortsetter å bygge ut tjenesten, men at det neppe kommer til å formes etter konkurrentenes systemer, som Xbox Live og PlayStation Network.

- Nintendo som selskap er stolte over å gjøre ting annerledes, sier Fils-Aimé.

- Så ikke forvent at vi bare skal speile det andre gjør. Vi heller mot å ha unike elementer, elementer som andre konkurrenter ikke vurderer. Det blir et nøkkelområde vi skal fokusere på.

- Vi kikker alltid etter måter å gjøre abonnementsløsningen mer meningsfylt for forbrukerne.

Sist ute av Nintendo-spill som krever betaling for å spilles på nett er det nye «Super Smash Bros. Ultimate», som har fått sterk kritikk for sin elendige nettmodus. I tillegg til å være plaget av lag og forsinkelser, mangler spillet også et skikkelig ranking- og matchmaking-system.

Reggie er selvfølgelig en garvet PR-mann, men de må vel snart skjønne at folk slett ikke «forventer» noe som helst mer – men «ønsker» det. Å ha samme basisfunksjoner som resten utelukker ikke det å prøve noe nytt og spennende, liksom.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3