Nintendo: - Ingen N64 Mini på horisonten

Sier klassisk innhold er forbeholdt abonnementsløsningen.

16. november 2018 12:35
NES-spill er å finne på Switch.

(PressFire.no): Den siste tida har det vært mange rykter og hint mot at en Nintendo 64-minikonsoll skulle være på vei. Ikke bare dukket det opp patenter som kunne tolkes mot at konsollen hadde fått offisielle logoer, men flere nettsider mente de hadde kontakter innad i Nintendo som avslørte greia.

Nå har Nintendo of America-sjef Reginald Fils-Aimé kastet kaldt vann på alle håpefulle. I et intervju med Kotaku sier han at en N64 Classic ikke er på horisonten.

NES og SNES Classic var fordi de måtte tette gapet mellom sviktende Wii U-salg og lanseringen av Switch, kunne han fortelle, samtidig som Nintendos betalingsløsning for online vil være plattformen for eldre spill fremover.

- Vi var klare på at når vi gjorde de to første Classic-konsollene, så var det en begrenset tids-mulighet for å tette gapet mellom konklusjonen av Wii U til lanseringen av Switch. Det var en veldig strategisk grunn til at vi ga ut NES Classic, sier Fils-Aimé.

- Så selv om forbrukerne kanskje har forventet noe, så ser vi på disse som begrensede muligheter. Vi har også vært veldig klar på at, når forbrukerne ser frem til å holde på med våre klassiske spill, at dette vil skje mer og mer på abonnementsløsningen.

Betaler du for Nintendos online-løsning får du (i tillegg til å kunne spille på nett) en rekke NES-spill med på kjøpet. Fils-Aimé sier derimot at det ikke er umulig at en liten Nintendo 64 lanseres en eller annen gang i fremtiden.

- Jeg vil aldri utelukke noe, men det jeg kan si er at det helt klart ikke er i vår planleggings-horisont.

Vi har forøvrig prøvd Sonys PlayStation 1 Classic, og syntes den var litt sånn halvveis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3