Nintendo-president Kimishima gir seg

Overlater sjefsstillingen til 22 år yngre Shuntaro Furukawa.

26. april 2018 17:22
22 år yngre Shuntaro Furukawa blir sjef.

(PressFire.no): Nintendo har sluppet finanstallene for 2017 – finansåret som ble avsluttet 31. mars i år.

Der kom det fram at Switch har solgt 17,79 millioner eksemplarer, og en rekke spill gjør det meget skarpt på konsollen, men den kanskje største nyheten er at Nintendos president Tatsumi Kimishima gir seg.

Kimishima (68) har bare vært president siden september 2015, året den forrige presidenten i selskapet, Satoru Iwata, døde så brått. Han var bare den femte presidenten i selskapets 128 år lange historie.

Les forøvrig vår gigantiske sak om Nintendos historie her.

Mannen som skal ta over er Shuntaro Furukawa (46), som nylig har vært ansvarlig for salg og marketing av Switch-konsollen. Han har også vært styremedlem i The Pokémon Company, og innehatt en rekke toppstillinger i Nintendo før det.

- Vi skal utvikle selskapet til det fulle, og jeg skal prøve å balansere Nintendos tradisjoner: Originalitet og fleksibilitet, sier den påtroppende presidenten ifølge Bloomberg, og legger til at han vokste opp med å spille på Famicom.

I tillegg til skiftet på toppen i hovedkontoret, slutter også den europeiske toppsjefen Satoru Shibata, som har vært å finne i diverse Nintendo Direct-sendinger fra Europa. Han flytter tilbake til hjemlandet for å innta en høyere stilling i selskapet der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3