(PressFire.no): Tidligere i dag varslet Nintendo at de plutselig skulle avholde en ny «Direct»-sending, selv om selskapet allerede hadde avholdt en bare én uke i forveien.

Da viste de fram en rekke kommende spill og tilleggspakker til Switch.

I dagens sending var det derimot en mystisk «ny opplevelse» som var greia, en opplevelse som skulle glede barn og «de som føler seg barnlige» og det viste seg at fysiske leker du bygger i papp var i fokus.

«Nintendo Labo» er navnet på en ny serie med leketøy fra Nintendo, som blander fysiske gjenstander du bygger med papp med Switch-konsollen.

Pakkene inneholder strikk og papplater hvor du klemmer ut ferdig-perforerte byggedeler og setter sammen alt fra trommekits, fiskestenger og andre rariteter.

Joy-con-kontrollerne, som legges inn i små avlukker på pappdingsene du bygger, er trikset her – de innebygde sensorene hjelper til med å vite hva du gjør. For eksempel vil IR-sensoren i et papp-piano på den ene vite hvilken tangent du trykker på.

Det hele ser veldig lekent ut, og om dette funker like bra som videoen under viser kan det bli populære greier.

To pakker er annonsert så langt. «Variety» inneholder en haug med forskjellige varianter, mens «Robot» et et større kit hvor du setter sammen en hel mecha-suit du har på deg.

Begge kommer med egen programvare som både viser deg hvordan du bygger gjenstandene, pluss egne spill for hver av papp-platene som følger med. Du skal ikke trenge lim eller sakser, lover Nintendo.

De skal også gi ut ekstra utstyrspakker som inneholder farget tape, stensiler og klistremerker.

«Nintendo Labo» kommer til Switch 27. april.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer