Nintendo øker Switch-prognosene med førti prosent

Selger bedre enn forventet. Aksjene på det høyeste nivået siden Wii-bonansaen.

30. oktober 2017 15:04

(PressFire.no): Nintendo har lagt ut sine seneste kvartalstall, og «røper» dermed også hvordan det har gått med sine konsoller den siste tida.

Det interessante her er selvfølgelig å finne ut hvordan Switch-salget har vært, og her er selskapet optimistisk for fremtiden.

Switch har fram til og med september solgt 7,63 millioner eksemplarer på knappe halvåret siden lanseringen, og Nintendo sier nå at de har tro på 14 millioner solgte ut finansåret 2017 – altså til og med mars neste år.

Det er en økning på førti prosent over forrige prognose, da de sa de skulle selge ti millioner i samme tidsrom.

Også 3DS selger fortsatt greit, og med sine nesten to millioner solgte det siste kvartalet har den krøpet opp til nesten 69 millioner solgte maskiner.

Spillsalg

Samtidig sier Nintendo at de nå tror de vil selge 50 millioner spill til konsollen på samme tid, mot 35 millioner i forrige prognose.

«The Legend of Zelda: Breath of the Wild» har nå solgt 4,7 millioner på Switch, og de siste Wii U-tallene var på noe over en million.

Med andre ord er spillet ganske nære seks millioner solgte, noe som gjør det til det tredje bestselgende i serien etter «Ocarina of Time» (7,6m) og «Twilight Princess» (8,58m).

«Mario Kart 8 Deluxe» har solgt smått utrolige 4,42 millioner eksemplarer, og dermed har de to versjonene av spillet passert 12,7 millioner.

Aksjefest

Nintendo-aksjen har nytt gått av Switch-suksessen, og ligger på sitt høyeste nivå siden Wii-bonansaen. Ikke siden 2008 har selskapet vært mer verdt. Det reflekteres også i inntjeningen selskapet har hatt det siste halvåret, en nær tredobling av samme tidsramme i fjor.

Selskapet gikk nesten 2,9 milliarder kroner i pluss det siste halvåret.

Forøvrig har det ikke blitt solgt noen Wii U-maskiner de siste ni månedene. Dermed stopper maskina på 13,56 millioner. RIP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3