Nå kan du dele lagringsfiler og video fra Switch

Ny oppdatering ute.

19. oktober 2017 13:25
Capturama.

(PressFire.no): Nintendo har i dag oppdatert Switch til versjon 4.0.0, og med oppdateringen kommer et par etterlengtede funksjoner.

Du vil nå kunne flytte savefiler og profiler fra én konsoll til den neste. Dette gjøres ved at en konsoll settes som «vert». På den andre logger du så inn på den samme kontoen, og kan dermed velge hvilke profiler og lagringsfiler du vil sende over.

Det er derimot fortsatt ikke mulig å ta backup av savefiler, eller å lagre de i en skyløsning.

Samtidig har det også blitt lagt til mulighet for å dele video rett fra maskina. Ved å holde inn capture-knappen (på venstre kontrollerdel), lagrer konsollen de siste tretti sekundene du har spilt.

Det er med andre ord en variant av Nvidias Shadowplay, og lignende funksjoner finnes også på PS4 og Xbox One – men disse plattformene har vesentlig lengre tid som lagres.

Så langt virker det som funksjonen ikke er på systemnivå, men heller må kodes inn i spillene – «Breath of the Wild», «Mario Kart 8 Deluxe», «ARMS» og «Splatoon 2» er de eneste som støtter funksjonen så langt.

Videoklippene kan trimmes i etterkant og lastes direkte opp til Facebook eller Twitter, i likhet med skjermbilder tatt med samme knapp.

Nintendo har også endret litt på nyhetskanalen på konsollen, samt lagt til muligheten for å pre-installere spill før lansering – slik at du bare trenger å laste ned en liten «nøkkel» når det lanseres.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3