Nintendos online-app for Switch er nå tilgjengelig

Enda mer restriktiv enn først antatt.

19. juli 2017 11:01

(PressFire.no): Nintendo har sluppet online-appen sin for Switch.

Denne appen skal håndtere gruppeoppsett og kommunikasjon i Nintendos onlinespill fremover – fra og med «Splatoon 2», som kommer på fredag.

Flere har kritisert Nintendo for å skille ut basisfunksjoner fra en konsoll til en smarttelefon-app; Hva skjer dersom du ikke ønsker å bruke telefonen, ikke har en kompatibel telefon eller har en telefon uten minijack-inngang?

For å sette opp et «spillrom», altså å spille med en spesifikk gruppe venner, må du bruke appen. Først setter du opp et rom på appen, inviterer venner (som lar deg tekst-chatte) – så går dere alle til online-menyen i «Splatoon 2».

Da blir dere matchet på samme lag, og voice-chat aktivert.

Du kan også sjekke ut statistikken din for spillet i appen. I skrivende stund er funksjonaliteten nede, siden serverne ikke er åpne enda, men Nintendo har postet en FAQ her.

Appen virker å være enda mer restriktiv enn først antatt. Du kan ikke voice chatte med venner dersom du ikke har spillet, eller dersom du spiller et annet spill.

Du vil heller ikke kunne bruke telefonens andre funksjoner samtidig som du prater med andre – da skrur voice chat-en seg av.

Nintendo påpeker også at spillyden vil komme ut av tv-en eller Switchen din.

Online-funksjonaliteten på Switch (og denne appen) er gratis inntil 2018 en gang. Etter dette vil både spilling og appens funksjonaliteter være låst bak en betalingsmur.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3