«Metal Gear Solid V», gjort på Anders Anundsen-måten

Se Kojimas «avskjedsvideo».

2. september 2015 11:23

(PressFire.no): Nå er reisen avsluttet for Hideo Kojima og «Metal Gear Solid»-serien han har arbeidet med i 28 år – trolig er det også slutt på samarbeidet med spillselskapet Konami.

Kanskje er det derfor Kojimas «avskjedsvideo» har et melankolsk preg over seg?

NB! Se filmen i videovinduet.

Kojima og stemmeskuespiller
Troy Baker.
– 

Magisk

Konami har lagt ut en ti minutter lang film der spillskaperen reiser rundt og blant annet besøker medarbeidere og bidragsytere bak «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain».

Første halvdel av videoen har mange likhetstrekk med formen vi finner hos Anders Anundsens bidrag til «Trygghet i hverdagen».

Kojima sitter nikkende og hører skamrosen fra sine undersåtter og kolleger. Blant dem skuespiller Troy Baker, som gir stemme til Ocelot i «MGS V».

– Du har skapt noe som er blitt så mye større enn til og med du kunne forestille deg fordi så mange av de virkelig bra spillene i dag, eller de som er i produksjon nå, er inspirert av deg.

Det å få være med på noe som er så magisk betyr mer for meg enn du aner, sier Baker og mottar et signert eksemplar av «The Phantom Pain». 

– Sean inspirerte oss, sier Kojima
til den avdøde guttens mor.
– Sean inspirerte oss, sier Kojima
til den avdøde guttens mor.

Hedrer avdød fan

Kojima benytter selv anledningen til å takke for tålmodigheten, og unnskylde den lange produksjonstiden til «Metal Gear Solid V».

Han hedrer også spesielt én fan, Sean Paul Gillespie, som tapte kampen mot kreften tidligere i år.

Spillskaperen gjorde han til hedersmedlem av utviklerteamet før Gillespie døde, bare 21 år gammel.

I filmen besøker han familien og gir bort signerte eksemplarer av spillet.  

– Sist desember fikk jeg en epost fra Sean. Vi var da midt inne i siste innspurten med spillet. Den tøffeste fasen innen spillutvikling. Men jeg delte Seans melding med resten av teamet, og det motiverte alle til å fullføre spillet.

På vegne av hele teamet ønsket jeg å formidle vår takknemlighet og kunngjøre at spillet nå er ferdig, sier Kojima når han hilser på Seans familie.

«MGS V: The Phantom Pain».

Usikker fremtid

Filmen representerer et sjeldent livstegn fra Hideo Kojima.

Det siste halve året har han ligget lavt, etter historiene om bråk mellom han og arbeidsgiveren. Ingen av partene har gjort forsøk på å avkrefte påstanden om at Kojima fristilles etter lanseringa av «Metal Gear Solid V».

Konami har imidlertid slått fast at den eksentriske spillskaperen og hans Kojima Productions var «hundre prosent dedikerte med å gjøre ferdig jobben».

Konami vraket som kjent utviklingen av et nytt «Silent Hill»-spill – et samarbeid mellom Kojima og filmregissør Guillermo del Toro – med like mye uhygge som i den spillbare demoen «P.T.».

«Metal Gear Solid: The Phantom Pain» ble lansert 1. september, til PS3, PS3, Xbox 360, Xbox One og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3