Kokken avslørte «Tony Hawk 5»

Smaken av comeback.

10. april 2015 11:37

(PressFire.no): Det har vært klart en stund at den gamle brettkongen Tony Hawk gjør spillcomeback i år.

Det skjer på de nye konsollene, i hvert fall PlayStation 4, og hovedpersonen selv har hintet om at fans av «Pro Skater»-serien trolig vil bli ekstra gira når de finner ut hva det nye bretteventyret dreier seg om.

Ventetiden er snart over før vi finner ut hva han og Activision egentlig samarbeider om.

Foto: Joey Youkhan/Instagram.

«Tony Hawk 5» er arbeidstittelen

Dette er sjelden kost når det gjelder liknende avsløringer: den cateringansvarlige – altså kokken – til det som ser ut til å være et presseevent la ut et bilde på Facebook og Instagram, og poserte stolt foran en skjerm der vi tydelig ser «Tony Hawk 5»-navnet.

Polygon fikk kloa i dette bildet, før kokken fikk fjernet sporene.

I så fall betyr det at Activision trolig har tenkt å rulle videre fra «Tony Hawk’s Pro Skater 4», der formkurven til «Hawk»-spillene stagnerte i 2002. Etterpå kom noen forglemmelige spill, sist ut «Ride» og «Shred», som inkluderte plastbrettilbehør. Disse to floppet fullstendig.

Les også: Litt spillmimring fra tiden da det bare var én skate-konge.

En talsperson fra Activision rykket seinere ut, og sier til Polygon at «Tony Hawk 5» ikke blir det endelig navnet. Det er bare «en arbeidstittel».

Det utelukker ikke at spillet ender opp med å hete for eksempel «Tony Hawk’s Pro Skater 5».

Activision og eventuelle spilljournalister som var til stede på dette arrangementet der chef Joey Youkhan matet gjestene, har foreløpig ikke avslørt detaljene. Det kommer trolig til å rulle ut den slags informasjon i god tid før sommerens store E3-messe i midten av juni.

Slik ble comebacket annonsert.
(Foto: Tony Hawk, Twitter). 
Slik ble comebacket annonsert.
(Foto: Tony Hawk, Twitter). 

Vraket mobilspill

Veien tilbake til spillhyllene var innom minst et par etapper. Først startet arbeidet med et nytt mobilspill, «Tony Hawk Shred Session», som seinere ble feid under teppet og formelt er «utsatt på ubestemt tid».

Kort tid etter kom Tony Hawk og Activision med meldingen om at de nå jobber med et nytt konsollspill.

Hawk troppet uventet opp på scenen da Sony holdt en brief under CES-messa i Las Vegas i januar. Han var ordknapp, men bekreftet at spillet og utviklingen av dette er i rute og at det kommer ut i løpet av 2015. Dette Sony-besøket tolker de fleste som en bekreftelse på at det neste «Tony Hawk»-spillet i hvert fall kommer til PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3