Nå kommer endelig funksjonen Sony viste for to år siden

– Funger på nesten alle spill.

12. mars 2015 11:53

(PressFire.no): De siste dagene har det kommet flere lekkasjer som angivelig avslørte hvilke funksjoner Sony kommer til å introdusere i sin neste systemoppdatering av PlayStation 4.

Fortsett der du slapp

Den største nye funksjonen er nok den etterlengtede «resume»-funksjonen, som gjør det mulig å pause spillet og sette PS4-konsollen i hvilemodus og så fortsette fra samme punkt når du skrur på maskinen igjen.

Dette er en funksjon som var inkludert i Sonys visjon for PlayStation 4 da de avslørte konsollen for to år siden.

– Bare plukk opp Dualshock 4-kontrolleren og trykk på PS-knappen og du er rett tilbake i spillene dine. Når det er på tide å skru av, setter du PS4-maskinen i hvilemodus og når du skrur på neste gang kan du starte der du stoppet, heter det på den offisielle PlayStation-bloggen.

Det heter imidlertid også i bloggen at funksjonen fungerer med «nesten alle PS4-titler», uten at det utdypes hvilke titler som ikke kommer til å støtte funksjonen.

I kommentarfeltet tar en leser tar opp dette og svaret fra artikkelforfatter er at spill har forskjellig arkitektur og at enkelte funksjoner krever støtte av utvikler, men at de aller fleste spill støttet funksjonen.

Tettere Facebook-kobling

PlayStation 4-oppdateringen, som har fått kodenavnet «Yakimura», har en rekke andre nyheter også.

Det blir nå lettere å finne venner hvis du har koblet systemet til Facebook – i oppdateringen kommer det løsninger for å finne igjen vennene dine fra Facebook.

Nå blir det også mulig å endre på knappene, for dem som eventuelt sliter med å nå visse knapper eller bare ikke liker oppsettet.

Det blir også mulig å endre på farger og skriftstørrelser i brukergrensesnittet for å gjøre det lettere for dem som er svaksynte eller har problemer med å se enkelte farger.

Remote play og share play får nå også støtte for 60 bilder i sekundet – hvis spillet og båndbredden støtter det.

Trofé-systemet blir også oppgradert. Det kommer nå flere sorteringsmåter og muligheten til å slette spillene som har null prosent troféer. I tillegg vil systemet nå automatisk lagre et skjermbilde hver gang du får et trofé.

Kommer «snart»

Sony avslører også at det nå blir mulig å oppgradere en sub-konto til master-konto via konsollen. Det har tidligere kun vært mulig via denne nettsiden.

Det blir nå også mulig å dele videoer på tjenesten dailymotion.com.

Det sies ingenting om når vi kan forvente oppdatering, foruten at den kommer «snart».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3