Nå kan Sony snu kabel-tv-markedet på hodet

Amerikanere får 75 kanaler, uten bindingstid.

13. november 2014 10:45

(PressFire.no): I anledning årets teknologimesse CES i Las Vegas, avslørte PlayStation-sjefen Andrew House i januar at Sony har planer for å gå kabel- og satellitt-tv i næringa.  

Nå avslører de at tjenesten vil hete PlayStation Vue og lanseres snarlig i lukket testfase i USA, med en planlagt lansering tidlig 2015.

Rett fra nettskyen

– Tv-hverdagen er nå i ferd med å bli ekstraordinær med vår ny nettskybaserte tv-tjeneste, forteller Andrew House i en pressemelding.

Videre heter det at tjenesten finner innholdet du vil ha, slik at du kan se mer av det du faktisk har lyst til å se i stedet for å lete.

Tjenesten skal både tilby direktesendinger i tillegg til arkivinnhold, selv om innholdet kun virker å være tilgjengelig i 28 dager etter original sendetid.

Det loves også en enkel måte å finne relevant innhold som passer deg, hvor det kan filtreres på blant annet typen program, sjanger, aldersmerking, popularitet, lengde og mer.

75 kanaler fra første dag

I stallen har Sony 75 kanaler, som inkluderer blant annet CBS, Discovery, Fox, NBC Universal, Viacom-kanaler som Comedy Central, Nickelodeon, MTV, Spike og Vh1.

Testfasen rulles ut allerede til spesielt inviterte i løpet av november, men det er kun amerikanere som bor i byene New York, Chicago, Los Angeles og Philadelphia som får være med i denne runden.

Sony lover også gjennomsiktighet når det kommer til prisen og at det ikke vil være bindingstid involvert. Det vil imidlertid være månedsbasert abonnement, slik vi har blitt vant til fra strømmetjenestene.

Foreløpig er det PlayStation 3 og PlayStation 4 som får ta i bruk tjenesten, men pressemeldingen avslører at det er planer om en versjon til iPad.

I USA har både PlayStation og Xbox allerede hatt flere tilbud når det kommer til tv-sendinger. Microsoft har blant annet en avtale med sportskanalen ESPN.

Hva med Norge?

Foreløpig er det også helt tyst fra Sony om tjenesten i det hele tatt er planlagt for lansering i Europa og Norge.

Her i landet er blant annet TV Sumo tilgjengelig på både Xbox og PlayStation, mens NRK nylig også slapp en app på PlayStation 4.

Xbox One fungerer i tillegg sammen med eksisterende leverandører av kabel- eller satelitt-tv, hvor du kan kjøre signalet gjennom konsollen for å få opp ny funksjonalitet og elektronisk programguide.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3