Norsk politi styrer showet i denne «GTA»-versjonen

Har snudd alt på hodet.

30. oktober 2014 19:11

(PressFire.no): Et norsk spillsamfunn har snudd opp-ned på måten vi vanligvis kjenner «Grand Theft Auto»-serien. Det rapporterer Politiforum.

For i en egen såkalt modifikasjon av «Grand Theft Auto IV» tar du ikke rollen som den med dritt i melposen, men som lovens lange arm. Og det er ikke bare hvilket som helst håndhever av loven heller, du spiller som norsk politi.

Kjemp for en karriere

I likhet med originalen kan du bevege deg fritt rundt omkring i spilluniverset, men hvor du tar del i et politidistrikt som politimann eller -kvinne.

Du må imidlertid starte på bunnen som ordenstjeneste for å skaffe deg erfaring, hvor du etter hvert som du bygger ansiennitet kan søke deg til andre avdelinger som Utrykningspolitiet, Beredskapstroppen, PST eller trafikkorpset.

For å være egnet til de enkelte avdelingene må man bevise sine kvaliteter. For å være med i Beredskapstroppen må du ha oppnådd status politiførstebetjent og ha ekstremt gode skyteferdigheter, ifølge Politiforum.

Det er de to nordmennene bak modifikasjonen som fungerer som det virtuelle Politidirektoratet.

– Vi tar beslutninger om saker og noen stillinger. For eksempel har tar vi oss av å ansette politimester og visepolitimester i de forskjellige distriktene, mens politimesterne styrer sitt distrikt.

– I tillegg er det vi som lyser ut stillinger som spillerne kan søke på. Dette følger hierarkiet i norsk politi, forteller de til Politiforum.

Spillets univers er delt inn i de tre politidistriktene Romerike politidistrikt, Oslo politidistrikt og Asker og Bærum politidistrikt.

Realisme

Personene bak spillet vil i utgangspunktet at det skal være så realistisk som mulig, og har fått informasjon fra personer som jobber mer uttrykning for å holde det så autentisk som mulig.

Likevel er det langt mer våpen med i spillet sammenlignet med virkeligheten.

– Det vil alltid bli deler som er litt useriøst, siden det er et spill. Det blir sånn for at spillerne skal trives, og hvis man skulle gjort alle deler av spillet like seriøst som virkeligheten, ville det vært vanskelig å få folk til å være interesserte, mener guttene bak spillet.

De to har en ivrig interesse for politiet som er grobunnen for prosjektet, men de vil ikke skape problemer for ordensmakta.

– Vi har aldri fått noen negativ tilbakemelding på dette. Vi vil ikke lage noe trøbbel, og dersom det skulle kommet innvendinger fra politiet, så har ikke vi noe problem med å legge ned. Men det er ment å være et hyggelig samfunn der folk som interesserer seg for politiet kan være, forteller de videre.

– Det er flere som driver med noe lignende, men vi har hatt flinke folk med oss og blitt størst, sier de, og legger til at de synes det skapes et samhold inne i den virtuelle politiverdenen.

Den ene av dem innrømmer overfor Politiforum at han har hatt en lang drøm om å jobbe i politiet.

Dette er ikke første gang det har kommet kreative modifikasjoner av «Grand Theft Auto». Tidligere har vi skrevet om svensken som oversvømte hele «Grand Theft Auto V»-byen, Los Santos.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3