Trenger du litt mer luksus i hverdagen?

Gulldekte konsoller, om du kjenner suget.

13. september 2014 18:19

(PressFire.no): Det er naturligvis i Dubai fenomenet med kjøpeklare, gulldekte konsoller dukker opp først.

Denne uken har spillmessa Games 14 gått av stabelen i Dubai, og i sammenheng med dette har elektronikkjeden Jumbo Electronics sluppet spesialdesignede PlayStation 4- og Xbox One-konsoller, kledt i edle metaller.

Disse luksusversjonene har et skall av rosé-gull, og er skapt av den italienske juveleren Gatti.

– Dyrest i verden

For å pimpe opp stua med en av disse boksene, er du nødt til å punge ut 50 000 UAE Dirhams, noe som tilsvarer 87 000 cirka norske kroner.

Disse blanke spillboksene skal være laget for spilleren som «har alt», forklarer Nadeem Khanzadah, sjef for Jumbo Electronics, til nyhetssiden Emirates 24/7:

Vi er spesielt spente på å få lansere det som blir de mest unike og dyrebare konsollene på verdensmarkedet, spesialdesignet av Gatti. Materialene brukt og detaljrikdommen på gullkonsollene gjør dette til et bra samlerobjekt for spillere som elsker luksus, påstår Khanzadah.

«GayStation»

Spesialskapte skall til konsoller er ingen ny bedrift, og i blant dukker det opp noe som er verdt å legge merke til.

Som en motstats til overdådige gulldekte konsoller, finnes det også mer noble innslag.

I sommer slapp den svenske elektronikkforhandleren Webhallen en fargeklatt med navnet «GayStation», i sammenheng med Stockholm Pride-festivalen.

Konsollen ble auksjonert via den svenske auksjonssiden Tradera, og endte opp med en sluttpris på 28 300 svenske kroner.

Pengene fra GayStation gikk til programmet Newcomers, et tiltak for å hjelpe lesbiske, homofile og transpersoner som kommer til Sverige som asylsøkende.

Toppbilde: Jumbo Electronics 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3